knapenvelder boertie en nijhof winnen roja

Of het nu gaat om ‘Holland’s got talent’ of om de verkiezingen voor de Tweede Kamer, het is een feit dat het steeds spannender wordt naarmate de ‘race’ vordert. De verkiezing tot Raalter Onderneming van het Jaar (ROJA) vormt daarop zeker geen uitzondering. De jury heeft het dit jaar bijzonder zwaar gehad om de diverse nominaties te beoordelen, er zijn van maar liefst 142 personen nominaties ontvangen. Na rijp beraad zijn de volgende winnaars aangewezen: Landwinkel De Knapenvelder (categorie agrarisch), Boertie Optiek (detailhandel) en Nijhof Installatietechniek (categorie handel, industrie en dienstverlening).

De winnaars zijn vrijdag 24 augustus bekend gemaakt tijdens de feestelijke ROJA-middag op het Stöppelhaeneterrein. In een samenspel tussen spreekstalmeester Carrie ten Napel en juryvoorzitter Mark Oors werden de drie winnaars naar voren geroepen en gehuldigd.

In het juryrapport wordt De Knapenvelder omschreven als een echt familiebedrijf. Een melkveebedrijf dat een deel van het melkquotum verwerkt tot allerlei streekeigen zuivelproducten die vervolgens worden verkocht in de eigen winkel of via de Landwinkel-organisatie. De Knapenvelder gaat met de tijd mee, want klanten kunnen inmiddels ook gebruik maken van de webshop. De jury roemt de winnaar in de categorie agrarisch vooral om het onderscheidende en innovatieve karakter, maar zeker ook vanwege de ongekende klantvriendelijkheid.

Boertie Optiek is natuurlijk een bekende naam binnen de Raalter middenstand. Met Ewald (vestiging Raalte) en Maurice (vestiging Gorssel) is momenteel de derde generatie actief. De totale verbouwing van de winkel in 2008 heeft het bedrijf een goede impuls gegeven en ook dankzij regionale televisiereclame komen inmiddels klanten uit de wijde omgeving naar Boertie Optiek. De winkel richt zich op de verkoop van brillen en lenzen in het hoge segment, maar wel toegankelijk voor elke beurs. Verder is men specialist in oogmetingen en in de voorbereiding op laserbehandelingen. Volgens de jury scoort Boertie Optiek op alle criteria erg goed en springt ze er echt bovenuit!

Nijhof Installatietechniek zet met de eretitel Raalter Onderneming van het Jaar de kroon op het 45-jarig bestaan in 2012. Onder de huidige eigenaren, het echtpaar Michel en Angelique Marsman, heeft het bedrijf een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. De laatste jaren heeft het zich vooral geprofileerd met zorgconcepten en energiezuinig bouwen en als partner in het bouwproces. Daardoor is Nijhof Installatietechniek zelfs tot ver buiten de provinciegrens geliefd. Binnen Broekland en de gemeente Raalte staat Nijhof volgens de jury vooral ook bekend als maatschappelijk en sociaal betrokken bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.