kevin valk komt tekort op spa francorchamps

Kevin Valk reed zondag 19 augustus in België op het circuit van Spa-Francorchamps onder tropische omstandigheden een dubbele wedstrijd in de Dutch Superbikes. In Race 1 werd Valk vijfde en in Race 2 behaalde de Serco Willems coureur de zesde plek.

In de kwalificatierondes op zaterdag bleken de afstelling en de banden perfect en dit resulteerde in de vierde trainingstijd – hiermee plaatste Kevin zich op de eerste startrij voor de races op zondag.

De eerste race werd in twee delen verreden vanwege een rode vlag-situatie. In deel 1 zat Kevin er goed bij, waarna er een herstart volgde over slechts twee ronden. Bij de herstart nam de Serco Willems coureur kopstart, maar na het uitkomen van de eerste bocht raakte de motor even uit de versnelling waarna de concurrentie meteen voorbij wist te komen.

Kevin kon tijdens de tweede race het tempo van de top vijf niet volgen en gedurende de race liep zijn achterstand steeds meer op. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

Kevin: “De kwalificatie op deze fantastische mooie baan was goed. In race een kon ik met de top mee. Zonder de herstart was het zeker goed gekomen, maar helaas schakelde ik na de eerste bocht mis. In race twee probeerde ik aan te zetten, maar begon daarbij foutjes te maken. Ik merk zelf dat ik op deze baan meer ervaring moet hebben om beter te kunnen presteren.”

De eerstvolgende race wordt op 23 september verreden als onderdeel van het British Superbike op het TT circuit van Assen.

De teamleden van het Serco Willems Racingteam hebben de afgelopen weken nagedacht over de toekomstplannen van het team. Hierbij hebben twee teamleden (Henk Brouwer en Marcel Heerink) aangegeven om na de laatste wedstrijd van het seizoen 2012 afscheid te nemen van hun actieve inbreng binnen het Racingteam. De overige teamleden gaan intussen bekijken of zij als team in de Nederlandse motorsport actief blijven. Op welke manier en in welke vorm is op dit moment nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.