jolink en zijn mannen weer op stoppelhaene

Ze waren vorig jaar al eens te zien op Stöppelhaene, Bennie Jolink en zijn mannen van de legendarische band Normaal. Het optreden was zo fantastisch, dat de organisatie van Stöppelhaene besloten heeft de Achterhoekers nog een keer uit te nodigen.

De band stond vorig jaar als ‘extraatje’ op het podium in Raalte vanwege het 60-jarig jubileum van het Oogstfeest. Die zondagmiddag was zo’n succes, dat de organisatie vervolgens vaak gevraagd is of Normaal in 2012 niet weer kon komen. Ook de band zelf wilde graag op herhaling in Raalte. Dus heb je Normaal vorig jaar gemist, dan krijg je zondag 26 augustus een herkansing. De band beklimt tussen 15.00 en 16.30 uur het buitenpodium op het Stöppelveld om een show van ongeveer 75 minuten te geven. En om iedereen de kans te geven de uitvinders van de dialectrock live in actie te zien, is het optreden geheel gratis te bezoeken.

Normaal draait al sinds 1975 mee aan de nationale top en staat tot op de dag van vandaag garant voor een fantastisch feest. Eind dit jaar verschijnt de nieuwste cd van de Achterhoekse rockband ‘Halve Soul, Helemaal Høken’. Tijdens de nieuwste optredens krijgt het publiek alvast een voorproefje voorgeschoteld. Rode draad op de cd wordt de blazerssectie, maar volgens voorman Jolink wordt het in de eerste plaats een uiterst gevarieerd album. De muziek varieert van jazzy of blues-soul tot hele stevige muziek. En om er nog een schepje bovenop te doen, op het album is zelfs reggae te vinden, Bens nieuwe grote liefde. “Wegens succes geprolongeerd, want we kregen er veel positieve reacties op tijdens onze laatste theatertour. Maar naast nieuwe nummers zullen we die avond uiteraard ook weer heel wat oude bekenden de tent in slingeren.”

Ben beleeft momenteel overigens een uiterst inspirerende zomer: “Sinds mijn studententijd ben ik niet meer zó productief geweest. Dit is zelfs mijn creatiefste periode sinds de jaren ’67-’68 toen ik mijn afstudeerwerkstuk ‘Ik Ben’ maakte. Het zal onder meer te hebben met mijn gezondheid. Heb vorig jaar uit een diep dal weten te klimmen en ben er wonder boven wonder weer helemaal bovenop gekomen. Dan voel je je sterk. Dat heeft me een enorme boost gegeven. En juist omdat het vorig jaar minder ging, wil ik nu een enorme inhaalslag maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.