hoog water op landgoed de haere

Op landgoed de Haere bij Olst is van zaterdag 18 augustus tot en met zondag 26 augustus de tentoonstelling HOOG WATER! te zien. In deze tentoonstelling hebben acht kunstenaars zich in hun werk inspireren door de mogelijke consequenties van het project Ruimte voor de rivier.

De werken zijn eerder te zien geweest in het Worpplantsoen te Deventer. Nu zijn ze geplaatst in een omgeving die in het verleden evenzeer door hoog water werd bedreigd. Namelijk tijdens de Koude Oorlog, waarvan de bunkers en het inlaatwerk nog steeds op het landgoed zichtbaar zijn. Waar het ene kunstwerk ons bijna rationeel met de neus op de feiten drukt, geeft het andere een sprookjesachtig beeld van de gevolgen van hoog water.

Voorbeelden van de werken zijn de Waterwagon van Atelier van Lieshout die ogenschijnlijk door witte mannen richting de Havezate wordt gereden. Het is pompen of verzuipen. Een ander werk staat midden in het weiland voor de Havezate. Het is Binnenvaart van Marieke de Jong. Het werk laat afhankelijk van de kijkrichting een boot, huis of een combinatie daarvan zien.

De werken zijn dagelijks te zien. Bij de Havezate is een kaart en een brochure met toelichting af te halen. Op zondagen van 11.30 tot 19.00 uur is brasserie En Progresse, gevestigd in de Havezate, geopend.

De tentoonstelling is totstandgekomen door samenwerking met het Kunstenlab Deventer en is mogelijk dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.