heinose pompdagen knallend van start

De middag was speciaal gericht op de jonge en oudere bezoekers van de Pompdagen, terwijl de doelgroep die daar tussenin ligt pas ’s avonds echt aan hun trekken kon komen tijdens de grandioze opening van de Pompdagen in het Hof van Rakhorst. ‘s Middags konden de 60-plussers genieten bij Oortwijn. Tijdens de 60-plus middag werd het publiek prima vermaakt door het trio trio ‘de juf, de bakker en de dominee’ dat allerlei liederen met de ouderen zong, zoals de welbekende ’tulpen uit Amsterdam’ . Een prima opening van de Pompdagen voor de 60-plussers, waarbij het contact met het publiek regelmatig opgezocht werd. Ook burgemeester Piet Zoon en Frans van Hees, voorzitter van de stichting Heija Heino, waren hierbij aanwezig.

Iets verderop werd op klaarlichte dag soms al een echte lichtshow gegeven door de kermis. De Heinose jeugd kon zich dan ook prima vermaken tijdens de speciale kortingsmiddag. Tegen gunstige prijzen kon alles worden uitgeprobeerd.

’s Avonds begon het feest officieel. Na de inleidende act van Troubadour Rob Krot werd er nog ‘even’ een foto gemaakt van het publiek dat zich allemaal had verzameld voor de opening. Toen de flitser zijn werk deed, viel gelijk het doek daarachter, waarbij voorzitter Frans van Hees en burgemeester Piet Zoon tevoorschijn kwamen in de vorm van een ansichtkaart met de tekst: “Groeten van de Heinose Pompdagen”. Daarmee zijn de Pompdagen van 2012 officieel van start gegaan.

Na de toespraken van beide heren werd de rode draad ingeleid worden. De rode draad heeft dit jaar een koud tintje: het gaat om een blok ijs met hierin prijzen. Iedereen kan vervolgens voor slechts vijftig eurocent raden wanneer de prijzen vrijkomen door het smeltende ijs. De opbrengst van de rode draad gaat volledig naar de twee goede doelen: het Nationaal MS Fonds en de Stichting Opkikker. Ook kunnen er tijdens de Pompdagen nog steeds mobieltjes in het Hof van Rakhorst ingeleverd worden voor de Stichting Opkikker, zodat kinderambassadeur Jesse Middelkamp zorgt dat deze bij de stichting terecht komen.

Aansluitend vond er cabaret plaats in het Hof van Rakhorst, met als naam ‘Doe normaal dikkop’. Vervolgens was het de beurt aan de band 30 Euro Live. Bij de Baron zorgde FeestDJ Rob Wibbelink voor een knallende start. Marktzicht had een drive-in show met medewerking van Jambalaya en bij Oortwijn kon men ook terecht voor muziek.

Onze collega’s van NuHeino maakten foto’s en dit verslag van de avond. Kijk voor alle foto’s en verslagen op staging2.nuheino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.