haen voetbal verkocht of verkwanseld

Meneer Murdoch is een slimme jongen: hij stroopt de hele wereld af om zo’n beetje alle uitzendrechten van voetbalcompetities op te kopen. En dan kom je vanzelf ook een keer in Nederland terecht. In Nederland hebben we een Eredivisie Media en Marketing met daarin de 18 eredivisieclubs en de KNVB.

Maar met de marketing wilde het niet zo lukken en dus kwam Murdoch als een reddende engel met honderden miljoenen binnenvliegen. Waauww, wat een geld! En alle clubs schreeuwden het van de daken hoe belangrijk dit wel niet was.

En vervolgens de politiek: iedereen moet inleveren, de kosten en belastingen vliegen omhoog want het is crisis. SP’ers en PvdA’er lopen voorop om zakkenvullers en graaiers aan te pakken. En laten nu vanuit diezelfde partijen nota bene Kamervragen gesteld worden over het gevaar dat de eredivisiewedstrijden straks niet meer op het publieke net te zien zijn! Kamervragen! Hoe bedenk je het?

Noch de KNVB, noch de eredivisie clubs hebben zich bekommerd hoe het publiek straks wedstrijden wil en kan zien. Zij hadden bijvoorbeeld op zondagvond “met het bord op schoot” samenvattingen kijken gewoon contractueel kunnen vastleggen. Maar kennelijk zijn KNVB en clubs meer geïnteresseerd in geld dan in de toeschouwer dan wel tv-kijker, lees belastingbetaler.

Nee, een stelletje salonsocialisten nemen de honneurs waar: zij vinden dat de wereld van zakkenvullers en graaiers op het publieke net vertoond moet blijven met belastinggeld. Kennen de politici geen betere zaken om aan te pakken? Moet de belastingbetaler weer eens fors bijdragen om een tak van sport waar geld de drijfveer is te promoten die dit zelf niet wil doen, gezien het ondertekende contract?

Het is crisis en in de voetbalwereld wordt nog steeds met miljoenen gesmeten: arbeidscontracten worden niet opgesteld met “arbeid” als thema, maar met het thema “hoe kom ik onder een contract uit en vang daarbij bakken met geld”. Begin 20’ers en hun zaakwaarnemers jagen het geld na en van crisis bij hen niets te merken.

Gaan de SP en PvdA ook pal achter een plan staan om de sterke schouders de zwaarste lasten laten dragen door een crisisbelasting ook bij die tonnen verdienende voetballers te deponeren? Gaan zij, net als tegen al die zakkenvullers in de zorg en woningbouwverenigingen, ook de zakkenvullers in de voetbalwereld aanpakken? Ik denk het niet! Dit soort lef hebben ze niet, dat scoort ook niet!

Nee, anderen betichten van populisme en zelf wel erg populistisch roepen dat voetbal bij de publieke omroep moet blijven. Als de clubs en de KNVB dit zelf zo graag zouden willen, dan hadden ze dat zelf gewoon geregeld, maar het interesseert ze geen bal! Vanaf 2013 geen voetbal op het publieke net?

Prachtig toch! Eindelijk komen tegen aanzienlijk minder geld de andere sporten aan bod. Ik ondersteun alle sporten en kijk ook graag naar voetbal, maar weiger om ook maar één cent extra te betalen voor de 18 clubs en de KNVB om meneer Murdoch nog rijker te maken. Maar ja, wie ben ìk?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.