go ahead eagles tegen blackburn

Go Ahead Eagles speelt vrijdag 3 augustus de ‘generale repetitie’ voor het nieuwe seizoen tegen het Engelse Blackburn Rovers. Het duel in De Adelaarshorst begint om 20.00 uur.

De Engelse club degradeerde het afgelopen seizoen weliswaar uit de Premier League, maar wil in The English League Championship het verloren terrein snel herwinnen. In Nederland werkt het team van trainer/coach Steve Kean toe naar de opening van het seizoen op 18 augustus tegen Ipswich Town.

Dat het verschil tussen de Nederlandse Jupiler League en het op één na hoogste niveau aan de andere kant van de Noordzee gigantisch is, is algemeen bekend. Blackburn Rovers, dat dankzij gigantische investeringen van suikeroom, staalbaron Jack Walker, in 1995 kampioen werd van Engeland, is nog steeds een grootmacht. Na de titel, een regelrechte sensatie, volgde vier jaar later degradatie. In 2001 keerden de ‘The Riversiders’ terug in The Premiership, het mekka van het Britse voetbal.

Dat maakte Walker niet meer mee. Hij overleed een jaar eerder. De club is tegenwoordig eigendom van Venky´s )India’ Limited, dat in 2010 de aandelen kocht voor 23 miljoen pond. Voor de eigenaar was de degradatie, enkele maanden geleden, een forse tegenvaller. Blackburn Rovers geldt echter als één van de grote favorieten in The Championship. De belangrijkste aanwinsten die deze zomer werd begroet zijn de gelouterde middenvelder Danny Murphy en de al 36-jarige goalgetter Nuno Gomes. De 35-jarige Murphy, ex-international kwam over van Fulham, de club van Martin Jol. Hij moet het team bij de hand nemen. Net zo spectaculair is de komst van Nuno Gomes, die overkwam van Sporting Braga. Hij speelde 79 interlands voor Portugal en scoorde daarin 29 maal. Andere dragende spelers bij Blackburn zijn de dertigers Paul Robinson en David Dunne, die beiden het nationale shirt van Engeland om de schouders droegen.

Opvallend is ook het grote contingent buitenlanders bij Blackburn Rovers. Maar liefst zestien nationaliteiten komen we tegen in deze brede selectie. Mauro Formica, de spelmaker, is wellicht de bekendste. Hij is pas 24 jaar, kwam al uit voor de Argentijnse nationale ploeg, maar in de afgelopen twee seizoenen verliepen weinig opvallend. Toch gelooft de club nog steeds in de speler die ook dit seizoen het shirt met nummer 10 draagt.

De kaartverkoop voor deze wedstrijd is in volle gang. Er zijn echter nog voldoende kaarten beschikbaar. Kaarten kosten in de voorverkoop (tot en met vandaag) € 7,50. Op vrijdag 3 augustus kost een kaartje € 10,00. De stadionkassa is vrijdag vanaf 19.00 uur geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.