gewoon carolien nogmaals jonge kinderen

Dank voor de leuke reacties. Een mevrouw vertelt over haar kinderen; ‘Ik heb drie hoog gevoelige kinderen, maar allemaal op een andere manier. Ze zijn allemaal ook erg pienter. Mijn driejarige dochter scant mensen (Carolien; dat is in de mens kijken hoe een persoon van binnen is, of hij eerlijk, zuiver, echt is) en is gevoelig voor kaartjes e.d. in kleding. Zij kan goed aarden. Als ze zich niet prettig voelt gaat ze altijd op blote voeten lopen. Mijn jongste zoon is erg gevoelig voor licht en geluid.

Mijn oudste zoon van 5 jaar sprak toen hij 7 maanden oud was al enkele woorden. Met 18 maanden sprak hij al zinnen van 4 woorden of meer. Toen hij twee jaar oud was kon hij alle cijfers al benoemen en enkele letters. Hij herkende symbolen van automerken en winkelketens. De kleuren en vormen waren ook niet moeilijk. Namen van mensen om hem heen onthield hij. Gebeurtenissen van minstens een jaar daarvoor kon hij in details beschrijven.

Mijn zoon is dus erg slim, maar hij laat het nooit echt merken. Hij past zich aan de omgeving aan. Hij heeft een brede interesse. Als hij iets minder interessant vindt, doet hij niet zoveel. Op school laat hij dit ook zien. Hij houdt niet van knutselen. In de kring worden dingen besproken die voor hem niet meer zo interessant zijn. Als er Bijbelverhalen, zaken uit het nieuws, sprookjes of over wereldoriëntatie wordt verteld, duikt hij er wel helemaal bovenop.

Hij droomt vaak voor zich uit, is dan in zijn eigen wereld. Dit is bij zwemles ook duidelijk aan de orde, dat gaat dan bij momenten iets minder goed. Hij is op sommige gebieden paranormaal begaafd. Hij pikt veel gevoelens van andere mensen op. Deze kan hij vaak gedetailleerd benoemen. Ook is hij veel bezig met de dood, oorlog. Hij maakt contact met overleden personen. Soms is hij er nog angstig voor, omdat hij soms niet weet wat deze mensen van hem vragen. Hij ziet aura’s om mensen heen. Hij praat over vorige levens. Dan zegt hij : “toen ik nog een andere keer leefde…”.

Hij lijkt nu nog verder vooruit te lopen. Hij kan nu lezen, doorziet de structuur van sommen t/m 20 en ook enkele tafelsommen beheerst hij al. Als hij thuis komt heeft hij veel opgekropte energie in zich. Hij is snel boos. Dit moet vooral het jongere zusje ontgelden. Hij is vaak en erg snel emotioneel. Buiten spelen helpt erg goed. Soms vind ik het erg moeilijk als ouder om het beste voor mijn kind(-eren) te kiezen. Ik vind het belangrijk dat hij leert omgaan met hoe deze wereld in elkaar zit. Hij moet zichzelf staande kunnen houden in deze wereld. Gelukkig heb ik voldoende steun en hulp.’

Herken je dingen van jouw kinderen bij deze beschrijving? Mag ik je steun of begeleiding geven met je prachtige kinderen? info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.