gewoon carolien lekker bakkie koffie

Ze hebben ook minder kans om ernstige leveraandoeningen zoals cirrose of diabetes mellitus type 2 te krijgen. Tot die conclusie kwam de Spaanse arts Esther Lopez-Garcia. Haar studie verscheen op 16 juni in het wetenschappelijk vakblad ‘Annals of Internal Medicine’. Lopez-Garcia en haar team volgden 41.736 mannen en 86 214 vrouwen gedurende een periode van 24 jaar. Alle deelnemers vulden om de twee tot vier jaar een vragenlijst in.

Het is niet de cafeïne die voor de gezondheids bevorderende eigenschappen van koffie verantwoordelijk is, wel de anti-oxidanten die in het ‘bakje troost’ aanwezig zijn. Anti- oxidanten helpen de celwanden minder ‘roesten’ en verwijderen de afvalstoffen van het lichaam sneller uit het lichaam.

Veel bakkies koffie met een kindje in je buik, kun je het beter niet doen. Cafeïne is een zeer kleine molecule die door de placenta tot bij de baby in de buik komt. Zwangere vrouwen die veel koffie drinken hebben een duidelijk groter risico op een te vroeg geboren baby met een te laag lichaamsgewicht. Vergeet ook niet dat koffie de opname van ijzer en calcium sterk beperkt.

Onderzoekers van de universiteit van Bristol onderzochten de alertheid bij een groep van regelmatige koffiedrinkers en niet-koffiedrinkers. Bij de niet-koffiedrinkers verhoogde de oplettendheid niet na inname van cafeïne. Bij frequente koffiedrinkers was de alertheid eerst gedaald omdat ze een dag lang geen koffie hadden gedronken. Als je even geen koffie hebt gedronken kun je vermoeidheid en zelfs hoofdpijn krijgen De cafeïne gaf hen het gevoel weer wakker te worden, maar alleen omdat eerst die gedaald was als ontwenningsverschijnsel. (Bron; staging2.vitals.nl, bewerkt) “wil je nog een bakkie, lief?’Ja, lekker’ info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.