gewoon carolien in de natuur

Wat wonen wij toch prachtig! Onze prachtige groene provincie Overijssel leent zich erg goed voor het loslaten van stress en het tot jezelf komen. Weg uit het drukke leven, lekker wandelen of fietsen in de natuur.

Een man vertelt dat hij in de natuur volledig tot rust komt en dat het voelt alsof hij helemaal verbonden is met Alles. Voor hem voelt dat als God. Hij zit dan op een bankje en is ‘gewoon’ gelukkig. Een andere meneer vertelt me dat hij alleen met de hond in het bos liep en dat de bomen hem leken te roepen. Hij had dat op dat moment niet eens door, maar toen hij bijna uit het bos was, besefte hij dat de bomen op die ene plek hem veel energie hadden gegeven.

Ik zelf heb ook vele fijne ervaringen met bomen. Op jonge leeftijd klommen we samen met vriend(inn)en vaak in bomen en moesten onze ouders ons daar ophalen, want we hoorden daar niks meer van de buitenwereld. Het was net of we de buitenwereld vergaten.

Toen ik mijn man Eric, de houthakker leerde kennen en mee ging naar het bos, had ik ook al ander contact met de bomen. De aanwezigheid in de bomen was ook al als vanzelf met mij begonnen te praten. Ik bereidde de bomen voor op het zagen. Ik dankte de bomen voor hun aanwezigheid en ook voor hun taak aan ons, mensen. Zij zorgen toch maar dat wij nog beter kunnen ademen, dempen gassen en geluid en hebben nog andere taken.

Als bomen omvallen, gaf dat veel trilling, wat ik als een enorme schreeuw beleefde. Net alsof de kracht van de boom voor een deel in mij kwam. Wat een eer. Hoe meer/verfijnder ik kan voelen en zien wat er in de schepping is, hoe meer respect ik ervoor krijg. Ken jij dat ook? Wat is de schepping mooi.

Heb jij ook bijzondere ervaringen met of in de natuur? Neem gerust contact met me op. staging2.takkenwijf.nl info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.