gevulde kerk tijdens stoppelhaeneconcert

In een uur durend concert werden verschillende werken van meerdere componisten naar voren gebracht. Het thema van dit concert ‘Lead me Lord’ werd op een prachtige manier uitgewerkt door het lied Beati quorum via van de componist Stanford. Door de afwisseling in de stukken viel er voor iedereen in het publiek veel te genieten.

Van de lichtere liederen als Gloria van Vivaldi tot het wat zwaardere ‘Since by man came death uit de Messiah’ van Händel. Ook het prachtige Adema orgel werd gebruikt tijdens het concert als begeleiding van het Magnificat van Hendrik Andriessen en bij het ‘In paradisum’ van Duruflé welke door het koor vanaf de koorzolder werden gezongen. Er was een mooie afwisseling van koorstukken en solo stukken en enkele instrumentale stukken zoals een cello solo van Bach en het al om bekende ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart.

Het koor kan terug zien op een zeer geslaagd concert mede dank zij dirigente Gerlinde Post met medewerking van Jan Wanders orgel en het strijkersensemble. Eens te meer blijkt dat Stöppelhaene een feest is met een programmering voor elk wat wils. Naast pop artiesten heeft het gemengd koor zich terecht een vaste plaats verworven op de agenda van Stöppelhaene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.