Home / archiefcentraal / gemeente wil verkeersborden terug

gemeente wil verkeersborden terug

Het afgelopen half jaar heeft de gemeente Raalte bijgehouden hoeveel straatnaamborden besteld moesten worden als gevolg van diefstal, en hebben we de kosten daarvan in beeld gebracht. In een half jaar tijd zijn er maar liefst ruim dertig borden, verspreid door de hele gemeente, verdwenen. Een straatnaambord kost gemiddeld tussen de 45 en 100 euro, exclusief bevestigingsmateriaal, en daar komen de kosten van plaatsing nog bij. De kosten voor het afgelopen half jaar komen daarmee op een totaalbedrag van 2480 euro.

Het beplakken van borden en lichtmasten bij een bruiloft of verjaardag lijkt zo aardig, maar zorgt jaarlijks voor een fikse schadepost. Tientallen masten en borden zitten inmiddels vol lijmresten die we nauwelijks kunnen verwijderen en die vaak jaren blijven zitten. Deze plakband- en posterresten geven een rommelig aangezicht. Bovendien raakt ook de reflecterende coating van de verkeersborden bij verwijdering beschadigd.

De gemeente vraagt iedereen dan ook geen borden of straatmeubilair te beplakken en straatnaam- en verkeersborden die je mogelijk thuis hebt liggen, weer in te leveren. Dat kan tot het eind van het jaar zonder problemen bij Team Beheer & Onderhoud aan de Enkstraat in Raalte. Als er vanaf nu diefstal of beschadiging van gemeentelijke eigendommen wordt geconstateerd, gaat de gemeente aangifte doen.

Nog een tip voor de gemeente: Kijk eens in Renesse op een jongerencamping. Daar hing onlangs namelijk het bord op de foto. Diefstal of een stukje promotie?

Lees ook

Lezing in Holstohus over Zwitserse kunstenaarskolonie

OLST – Anjette van de Ven van Bureau KunstVenster verzorgt op maandag 25 oktober een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.