geheime dienst niet meer zo geheim

Rechercheur Erwin Weisfeld van de geheime dienst van de politie in Oost-Nederland geeft onder de naam ‘Inlichtingenrechercheur Bovenwereld’ presentaties aan makelaars, taxateurs en zakenmensen over criminele praktijken. Dat meldt Trouw. Op deze manier wil de geheime dienst informatie over criminele praktijken in de ‘bovenwereld’ halen.

Criminele zoeken manieren om hun geld wit te wassen en hebben daar ‘gewone’ burgers voor nodig. Weisfeld werd in 2009 gevraagd door zijn teamleider voor deze klus en is de enige in Nederland.

Tegenover Trouw laat de politieman weten presentaties te geven bij makelaarsverenigingen en taxateurs in Oost-Nederland. Ook komt hij bij Rotaryclubs, Lions Clubs en businessclubs. Hij vertelt dat de onderwereld de bovenwereld nodig heeft. Vervolgens probeert hij klokkenluiders te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.