eagles wint van blackburn 4 2

Go Ahead Eagles heeft de voorbereiding afgesloten met een klinkende overwinning op Blackburn Rovers. Tegen de ploeg uit de Engelse Championship werd het 4-2. Bijzonder voor Salland Centraal was dat onze verslaggever Tim Slot de wedstrijd volgde en via Twitter rechtstreeks verslag uitbracht. Dat zal hij het komende seizoen bij elke thuiswedstrijd doen. Volg Tim daarom via @DeventerCentr . Onze fotograaf Johan Wolff maakte als vanouds foto’s en zal dat ook in het nieuwe seizoen doen.

Met de razendsnelle Antonia en Houtkoop op de vleugels, begon Go Ahead Eagles furieus aan het duel met Blackburn. Schoten van Overgoor, Suk en Antonia troffen in de openingsfase echter geen doel. Na dertien minuten was het dan toch raak. Op aangeven van Marnix Kolder schoot Xander Houtkoop de bal hard tegen de touwen.

De ploeg van Erik ten Hag ging door op de vanaf het begin ingeslagen weg. Drie minuten na de openingstreffer resulteerde dat in een verdubbeling van de voorsprong. Een prachtige pass van Sjoerd Overgoor bereikte Houtkoop, die de mee op komende Joey Suk op maat bediende met zijn voorzet: 2-0.

Blackburn Rovers, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Premier League, had het duidelijk moeilijk met de Deventer ploeg. Het had zomaar 3-0 kunnen staan, ware het niet dat schoten van Antonia en Houtkoop en de kopbal van Kolder werden gepareerd. In de slotfase van het eerste bedrijf kropen de bezoekers uit Engeland dan toch wat uit hun schulp. Waar spits David Goodwillie eerst op de paal kopte, schoot hij vlak voor rust vanuit de tweede lijn knap raak. De ploegen gingen dan ook rusten met een 2-1 tussenstand.

Dat The Riversiders over genoeg individuele kwaliteiten beschikken, bewees Morten Gamst Pedersen vlak na rust. De 73-voudig Noors international (16 goals) schoot een vrije trap van ruim 25 meter achter de kansloze Nick Marsman: 2-2. Go Ahead Eagles leek even uit het veld geslagen en had geluk dat de fraaie omhaal van Goodwillie naast ging.

Maar daarna richtte de thuisploeg zich weer op. Uitblinker aan Deventer zijde, Xander Houtkoop, snelde weer eens richting de keeper en vond de paal op zijn weg. De inlopende Grant Hanley kon de bal echter niet meer ontwijken en zag tot zijn ontsteltenis dat de bal in eigen doel verdween: 3-2. Even later zorgde een foute terugspeelbal bijna voor de 4-2, maar eerst Houtkoop en daarna Kolder wisten niet te profiteren.

Blackburn Rovers probeerde de hernieuwde achterstand uit alle macht weg te werken en kwam daar via invaller Petrovic (vrije trap) dichtbij. Ook moesten Cendrino Misidjan en Nick Marsman handelend optreden bij gevaarlijke situaties. Een kwartier voor tijd viel de beslissing aan de andere kant. Antonia legde af op Kolder, die zijn neusje voor de goal toonde door de 4-2 aan te tekenen.

Go Ahead Eagles-Blackburn Rovers 4-2 (2-1). 12. Xander Houtkoop 1-0, 16. Joey Suk 2-0, 45. David Goodwillie 2-1, 48. Morten Pederson 2-2, 55. Houtkoop 3-2, 76. Marnix Kolder 4-2. Scheidsrechter: Janssen. Toeschouwers: 2.219.

Go Ahead Eagles: Marsman; Kromkamp, Heerkens, Van der Linden, Misidjan; Suk (83. Karami), Overgoor (69. Wellenberg), Pot; Antonia (85. Peters), Kolder, Houtkoop (90. Ten Den).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.