drukke boerendag leuk voor jong en oud

De Boerendag is altijd een mooi onderdeel van de Stöppelhaene. Er is van alles te zien voor jong en oud. Dat is ook wat de Sallandse Boer er onder andere toe over heeft gehaald Sallandse Boer te worden. Hij vindt namelijk dat van alle tent-, school- en volksfeesten in de regio, de Stöppelhaene het enige feest is dat oude en nieuwe boerengebruiken combineert.

Op de Boerendag kon je bijvoorbeeld langs bij standjes van de Sallandse Folklore, het Wijnmakersgilde, de imkervereniging, een tuinderij, de NOJG, vrouwenverenigingen, de klompenmaker en de mosterdmaker. Naast een markt waren er ook demonstraties van ambachten zoals rietdekken, hoefijzer beslaan, webbing vlechten en houtsnijwerk. Ook kon je het dorsproces bekijken bij de oude werkende dorsmolen. Ook dit jaar ontbrak de kinderboerderij natuurlijk niet.

Foto’s vind je in de bijlage. Oordeel zelf: ziet dat er gezellig uit, of ziet dat er gezellig uit?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.