den daas wil info over asbest de zegge vii

“Het college komt overigens pas met het memorandum nadat er op 11 juni uitdrukkelijk door mij om gevraagd is. Ik vind het uit democratisch oogpunt een vreemde zaak dat het college niet uit eigen beweging opening van zaken heeft gegeven over deze precaire kwestie. (Niet alleen gaat het om veel gemeenschapsgeld, maar ook omdat het o.a. gronden betreft die verkocht zijn door een collegelid.)

Het college heeft immers een actieve informatieplicht richting de gemeenteraad,” schrijft Den Daas.

“Bestudering van het genoemde memorandum en de achterliggende stukken roepen bij mij vragen op,” stelt Den Daas. “Waarom heeft het college de raad niet actief geïnformeerd heeft over genoemde kwestie?

Het raadslid van Lokaal Alternatief somt zijn vragen op:

• Waarom is het college op 18 juli 2006 akkoord gegaan met een veel lagere afkoopsom voor de saneringskosten (17.600 euro ) dan haar eigen adviseur (Firma Hunneman) geadviseerd heeft (32.220 euro)?

• Waarom is hierover op 18 juli tweemaal een besluit genomen. Eén tijdens een besloten vergadering (gehele college aanwezig) en één tijdens een openbare vergadering (verantwoordelijk wethouder afwezig)?

• Uit onderzoek van de achterliggende stukken is mij niet gebleken dat bij de aankoop van de overige gronden t.b.v. de Zegge VII eveneens met afkoopsommen gewerkt is. Graag wil ik weten of dit klopt.

• Indien dit klopt wil ik weten waarom dit daar niet gebeurd is

• Indien dit niet klopt wil ik weten hoe deze overeenkomsten eruit zien en of er ook minder is betaald dan geadviseerd is.

• Waarom zijn er nogal wat achterliggende stukken niet openbaar ?(b.v. brief van de Provincie d.d. 19 november 2010)

Den Daas kondigt aan een debat over dit onderwerp te willen voeren in de raadsvergadering van september. “Aangezien ik in september een debat over dit onderwerp wil voeren , verzoek ik u alle vragen te koppelen aan de op 28 juni aan mij toegezegde verantwoording van het college van de sanering. Dit kan dan als basis dienen van een wellicht pittige discussie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.