dames smhc ontwaken uit zomerslaap

Langzaam begint voor de dames van SMHC de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorig seizoen werden de Dames laatste in hun klasse, maar er zat een stijgende lijn in het team en de uitslagen. De tweede helft kenmerkte zich nog door een paar onnodige verliespartijen, een paar mooie winstpotten en niet te vergeten veel strijd.

Het bouwen aan het team ging ondertussen gestaag door, de lijnen en posities werden steeds duidelijker en de tegenstanders kregen problemen met het nieuwe verdedigende systeem van SMHC. Het team werd steeds meer een team. De selectie blijft nagenoeg in tact, misschien dat 1 speelster vanwege werk stopt. Verder hebben er twee al bij SMHC bekende dames zich opnieuw bij SMHC gemeld te weten Josien Legebeke en Marije von Heijden. Beide dames spelen op nog niet gedubbelde posities. Sharon Tiebot zal hopelijk haar spitspositie weer kunnen innemen, na een zware en langdurige enkelblessure vorig jaar waardoor ze bijna de hele 2e helft van de competitie moest missen.

Over twee weken starten de veldtrainingen weer en 2 september staat de eerst oefenwedstrijd gepland in en tegen de dames van Zutphen dat vorig jaar promoveerde naar de 1e reserve klasse. Trainer/Coach Heino Logtenberg: “vorig jaar wonnen met de nodige moeite we van dit team, de dames moeten nu een stap verder zijn en hopelijk heeft het uitgezette conditietrainingsschema effect.”

“Zoals bij de Olympische spelen is het credo “meedoen is belangrijker dan winnen”, maar wanneer we in het veld staan knokken de dames voor elke meter. We gaan dit jaar minimaal voor een plaats in de middenmoot, zelf geloof ik in een top 3 notering. Dat lijkt een gewaagde uitspraak gezien de plaats die we vorig jaar innamen, maar die was geflatteerd en we hebben nu een bredere selectie. En dat we nog een paar wereldgoals zullen maken zoals Annelie Jansen die vorig jaar maakte daar geloof ik helemaal in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.