Home / archiefcentraal / cdaer is getreuzel n35 zat

cdaer is getreuzel n35 zat

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum is het getreuzel van verkeersminister Schultz (VVD) met de N35 zat. Onlangs kondigde Rijkswaterstaat aan dat de geplande verbreding tussen Zwolle en Wijthmen een vertraging van elf maanden oploopt. Eerder al dreigde minister de versnelde verbreding tussen Wierden en Nijverdal op grond van de Crisis- en Herstelwet los te laten.

“Deze minister heeft onvoldoende oog voor het belang van de regionale infrastructuur voor de economische ontwikkeling van Oost-Nederland”, vindt Van Hijum. In een serie schriftelijke vragen eist hij opheldering van de minister over de nieuwe vertraging. Ook wil hij weten of de minister nog wel vasthoudt aan de ambitie die samen met de regio in de ‘marsroute N35’ is afgesproken. Maar veel vertrouwen heeft de CDA’er er niet in. “Laten we maar eens serieus onderzoeken of we het beheer van de rijksweg 35 niet kunnen overdragen aan de provincie, met een fatsoenlijke afkoopsom. Dan krijgt de regio de regie over de opwaardering en het onderhoud in eigen hand.”

Aanstaande zaterdag rijdt de CDA-bus met lijsttrekker Sybrand Buma en de Overijsselse kandidaten over de N35 naar Raalte. Onderweg zullen de CDA’ers in Wijthmen symbolisch de schop in de grond steken om de minister tot actie aan te sporen.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.