cda zoek grenzen natuurregels op

Het CDA wil de komende tijd alles op alles zetten om er voor te zorgen dat boerenbedrijven in de buurt van Natura 2000-gebieden zich kunnen blijven ontwikkelen. Dit stelde het Laag Zuthemse CDA-Kamerlid Eddy van Hijum woensdagavond tijdens een bijeenkomst van de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) in de gemeente Dinkelland.

“We hebben prachtige natuur in onze provincie, maar we moeten boeren weer als bondgenoot gaan zien in het beheren daarvan”, stelde Van Hijum. “De regelgeving is doorgeschoten en zet gebieden op slot”. Samen met medekandidaat-Kamerlid en agrariër Jaco Geurts stelde Van Hijum daarom een stappenplan op, dat in provincies kan worden gevolgd bij het opstellen van beheerplannen rond natuurgebieden. Hierin staat onder meer dat het CDA geen landelijke of provinciale ‘koppen’ op Europese natuurdoelen wil en alleen oplossingen accepteert die haalbaar en betaalbaar zijn. De komende maanden willen de Kamerleden samen met Staten- en gemeenteraadsleden de beheerplannen aan deze criteria toetsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.