broekrock presenteert broekrock 2012

De deuren van de Hein en Diny music hall aan de Reuveldsweg 6 in Broekland gaan op zaterdag 1 september (vanaf 15.30) en zondag 2 september weer open. Na een de laatste, goed bezochte, Lange Onderbroekrock heeft de organisatie ook voor Broekrock ’12 een goed programma neer weten te zetten. De band die de zaterdag aftrapt, is nog een verrassing, daarnaast spelen Fexet, Kids with Guns, Mister and Mississippi en Are You A Lion. En natuurlijk gratis entree.

Broekrock begint zaterdag met Midnight Motel om 16.00 uur en zal Smack the Apple op zaterdag het stokje overnemen. Deze opkomende band speelt gewaagde rock ’n roll, met rauwe gitaar, wat voor een energieke show zorgt. Rock ’n roll band Steamy Grease komt vanuit België en spelen zowel eigen muziek als muziek van AC/DC, Stray Cats, Stevie Ray Vaughn en The Kinks. Na deze rock ’n roll volgen The Tube Riders uit Zwolle die het genre surf eigen hebben gemaakt. De jonge melodische punk-rock band uit Den Haag, Fexet, heeft in januari van dit jaar een nieuwe EP met zes nummer opgenomen die gemixet is door Bill Stevenson en is op 5 april uitgekomen. De een-na-laatste band van de avond is Kids with Guns. Dit electropop-duo komt uit Utrecht en speelt een cocktail van rauwe electro en catchy zanglijnen, dus dat belooft wat. Als afsluiter speelt GardenFest, en met maar één doel: ‘dance’. Vuige electro synths, surrealistische teksten en straffe drums zijn de basiselementen van deze driemandsband.

De zondag begint goed met een heerlijk ontbijt èn verse koffie die, natuurlijk, door de organisatie verzorgd wordt. Om half drie speelt Mister and Mississippi. Zij maakt meeslepende folk-rock met een erg goede samenzang. Laat je mee nemen door sferische soundscapes en melodieuze klanken naar een wereld die je niet snel zult vergeten. En het gaat de indierockband Are You a Lion voor de wind. Het is Amerikaans, indie en sfeervol, tot het moment dat de remmen losgaan en het gaat rocken. Geen wonder dat zij Broekrock’12 zullen afsluiten.

Naast de bands heeft Broekrock meer entertainment. Zo zijn er weer leuke acts in Live in de Living en zijn er uiteraard ook de, vaak zeer handige, demonstraties en workshops. Daarnaast wisselen de Dj’s Volcano Boys, Ruis & Gekke Henkie en de Peperbus Pussies de bands af.

Zoek je nog een overnachting ? Dit kan bij camping de Joxhorst in Broekland. De camping staat helemaal in het teken van Broekrock dus een prima aansluiting van een mooie avond.

Voor meer informatie: staging2.broekrock.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.