bouwvakfeest met oude en nieuwe onderdelen

De opening van het bouwvakfeestweekend in Nieuw Heeten werd om 19.30 uur verzorgd door Prins Henrico D’n Urste, samen met zijn adjudant Dick Zwiers, en de jeugdprinses Lieke Arends en jeugdprins Robbie Rothengatter.

In een afgeladen volle en warme tent aan de Oude Holterweg werd de openingsact ten tonele gevoerd, samen met Darcana (een slangenbezweerder en vuurspuwer) werd het voltallig publiek aangenaam verrast. Een groot deel van het vele aanwezige publiek kreeg de koude rillingen bij het zien van al die grote slangen, ook bij het vuurspuwen deinsde het publiek achteruit. Het was een aantrekkelijk schouwspel en de zaal was razend enthousiast, en de avond kon al niet meer kapot na dit optreden.

Daarna werd buiten het bouwvakvuur aangestoken door Henrico, Lieke en Robbie, en hierna barstte het feest los. Om 20.00 uur begon de Nieuw-Heetense avond voor de leeftijdscategorie van 10 tot 14 jaar, en om 21.30 uur vanaf 15 jaar. De jury genoot volop van de grote diversiteit aan artiesten in Nieuw-Heeten, onder deze artiesten zitten zeker talenten waar we in de toekomst nog vaak van kunnen genieten.

Ook hadden de diverse acts een hoge amusementwaarde, het vele aanwezige publiek en de jury werden kostelijk vermaakt.

Bij de jeugd tot 14 jaar werd Marloes van Schooten met een live-act van Adele de grote winnares.

Tweede werden Britt, Juulke, Lynn, Rohna en Jiska, met een live-act van Cimorelli.

Derde werden Lenny Grolleman en Maayke ten Den, met een live-act van David Guetta.

Bij de 15-plussers sprong de groep RaMaWa er bovenuit, met een mix van diverse liedjes, uitgebeeld in een live poppenkast. Tweede werden de Trollen, met een mix van diverse liedjes.

Derde werden Eline en Ilse Bouwman, met een act van de kikker en de nigger.

Rommelmarkt en Wipe Out

De weergoden speelden zaterdag ook weer mee, een fantastische dag voor het overvolle programma van het bouwvakfeest in Nieuw-Heeten.

Al in de vroege ochtend waren de aanbieders voor de rommelmarkt al aanwezig op het bouwvakfeestterrein, op zoek naar het beste plekje op het terrein. Er was een levendige handel, voor 8.00 uur was het al in volle gang.

Om 9.30 uur werd er gestart met de jeugd Team Wipe-Out. Dit was een schot in de roos om de jeugd tot 16 jaar te vermaken, gezien de waterrijke spellen en het warme weer vermaakte de jeugd zich uitstekend.

Het was niet alleen maar fun en lol, maar er werd ook zeker hard gestreden om de podiumplaatsen.

Als eerst eindigde het team A Je To, als tweede de Nieuw Heetense meisjes, derde waren de Trollen,

als vierde de Lilly Sneuters, en als vijfde de Luie Avonturiers.

Deze spellen werden ook voor de oudere jeugd later op de middag gebruikt, waarvoor zich maar liefst tien teams hadden aangemeld.

Er waren wederom grote Wipe-out onderdelen aangerukt, en ook waren er enkele zelfgemaakte spelen aanwezig.De aanwezige teams leefden zich uit op de diverse spellen, en vooral de spellen waarbij water aanwezig was, waren favoriet. Zo waren er onder andere de spelen buikschuifbaan, blind volleyballen met sproeiers, trekkersurfen, de wereldbal en het altijd spectaculaire tobbedansen.

Er werd volop gestreden tussen de teams onderling, ook werden er wel eens een poging ondernomen om sabotage bij de tegenstander te plegen, maar dit werd door de scheidsrechters meestal wel op tijd ontdekt.

Uiteindelijk werd het team: Nie Wies de grote winnaar van dit spektakel,

op de hielen gevolgd door het team Mooi Man, en kort daar achter weer het team “de Helhuizer Keet. De rest van de teams eindigden in deze volgorde: 5 uur show; Mangs wa, aait Nicht; 37.50%; ’t Dream Team; De Brekiezers; Koffiekoekje; The Stae Wash.

Vogelschieten

Een nieuw onderdeel op het bouwvakfeest was het vogelschieten. Na 373 schoten viel de romp van de vogel naar beneden, en het winnende schot werd gelost door Willy Schutte. Hij kreeg dan ook de titel ‘de Hekkn-Schutter 2012’.

De kop werd door John Rodijk eraf geschoten, Evert Jan Bouwman schoot de staart eraf. De linkervleugel werd door Peter te Wierik aan flarden geschoten, en de rechtervleugel werd door André Kemper van de romp geschoten.

Op de ludieke veilig werden dit jaar onder meer de middenstip van FC Twente, een orgel en een dag arbeid van Prins Henrico D’n Urste geveild.

Cabaret

Zondag stond om 10 uur ’s morgens cabaret op het programma. De Tukker Thijs Kemperink trapte af, met herkenbare situaties betrok hij vele mensen in de zaal, en kreeg de lachers op zijn hand.

Daarna kwam Paniek in de Tent, die veel bekende liederen zongen, en de hele zaal in de benen kregen. Met Prins Henrico Dun Urse voorop werd er een lange polonaise gelopen.

Van Lies Auto Rodeocross.

De autocross was wederom een echte publiekstrekker, rijen dik stonden de mensen achter de dranghekken te kijken naar het spektakel. De rodeocommissie had al de nodige maatregelen getroffen om de baan op voorhand goed te prepareren. Al dagenlang werd het parcours gesproeid, zodat het zicht voor het publiek niet werd ontnomen door de te verwachten stofwolken, en het bleek goed te werken.

Modder en zand vlogen hoog de lucht in, en het publiek genoot zonder hinder van enige stofwolken. Er waren in totaal 65 coureurs, die het lef en durf hadden om met elkaar de zware strijd aan te gaan. Veel vriendengroepen uit het dorp gingen de crosswedstrijd met elkaar aan, en dat gaf dan nog weer extra spektakel. De auto’s belandden ook nog wel eens uit de baan.

Op het eind gingen alle auto’s die nog konden rijden weer de baan op voor de afvalrace. Het werd een waar slagveld. Van sommige auto’s die nog reden, kon je het merk niet meer achterhalen, auto’s op de kop, in de greppel, total loss, zonder voorwiel, zonder achterwiel, geen kofferbak.

Uiteindelijk bleef nog maar één auto aan de praat, en de berijdster van dit zwaar gehavende voertuig (een auto was het niet meer te noemen) was Inge Meijerink.

Uitslag bij de dames:

1 Kim Krieger

2 Mara Vegterlo

3 Lotte van den Burg

Uitslag bij de heren:

1 Ruben van Schooten

2 Maik Linthorst

3 Wouter van Schooten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.