bordercolli demonstraties bij keltisch festival

Bezoekers van het Park Wijhezicht kunnen op 1 september tijdens het Keltisch Festival tussen 10.00 en 12.00 uur Serge van der Sweep aan het werk zien met zij Border Collies. Serge gooit met zijn honden hoge ogen op nationale en Europese Kampioenschappen. De demonstraties met de Bordercollies is één van de onderdelen van het Keltisch Festival.

“Het Wijhezicht park wordt tijdens het festival opnieuw een waar festijn voor de oren, ogen en mond”, geeft Roland van Oene, een van de organisatoren van het Keltisch Festival, aan. “Bezoekers kunnen de Keltische manier van leven horen, zien en proeven”, vervolgt hij. “En het mooiste is, de toegang is gratis. Dankzij onze sponsors en donateurs.”

Het Keltisch Festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen, het feest van Wijhe. Diverse bands zorgen voor de sfeer op muzikaal gebied, zoals Stac Polly en LQR die wegens groot succes opnieuw op het festival te vinden zijn. Op het terrein zijn diverse Re-enactment clans te vinden en maken Hailander met hun doedelzakken en het koor de Keltische Keilers voor de vrolijke noot. Kinderen kunnen terecht in de Highland Kidscorner en diverse sterke mannen strijden om te titel Celtic Strongest Man, waarbij spectaculaire onderdelen uit de Highland Games gebruikt worden.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van diverse demonstraties, een Keltische markt en diverse warme en koude lekkernijen zoals warme beenham, spareribs en gerookte zalm. Liefhebbers van whiskey en bier kunnen ook prima terecht op het festival: bijvoorbeeld bij de demonstraties whiskey- en bierbrouwen.

Het Keltisch Festival vindt plaats op zaterdag 1 september, van 10.00 tot 16.00 uur in het park “Wijhezicht” achter het voormalige gemeentehuis in het centrum van Wijhe. De toegang is gratis. Voor meer informatie: staging2.keltischfestivalwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.