boerendag gezellig voor de hele familie

Iedere bezoeker kan op de Boerendag naar hartelust van alles bezichtigen, proberen en proeven. Er staan veel stands, die allemaal een koppeling hebben met het platteland. Dit zijn stands waar bedrijven, organisaties, clubs, verenigingen, maar ook particulieren zich kunnen presenteren, hun producten mogen aanbieden of informatie kunnen overbrengen. Bekende deelnemers zijn de Sallandse Folklore, het Wijnmakersgilde, de imkervereniging, een tuinderij en de NOJG. Vrouwenverenigingen, de klompenmaker en de mosterdmaker ontbreken evenmin op de Boerendag. Naast een markt met stands zijn er ook demonstraties van (oude) ambachten zoals rietdekken, hoefijzer beslaan, webbing vlechten en houtsnijwerk. Ook is er een werkende oude dorsmolen te bezichtigen

De dieren maken de invulling van de Boerendag compleet. Er zijn konijnen, kippen, duiven, minikoeien, alpaca’s, paarden en cavia’s te bezichtigen en te aaien. Kinderen kunnen zich vermaken in de kinderboerderij, maar kunnen ook meedoen met de spelletjes, of zich laten schminken door één van de vrijwilligers. Een nieuw onderdeel van de Boerendag is de speurtocht, waarbij kinderen een rondje maken over het terrein en aan de hand van vragen over de stands een woord moeten zoeken.

De Boerendag is een gezellige dag voor de hele familie waar oude tijden herleven, maar waar ook plaat is voor de moderne boer en bezoeker. De toegang tot de Boerendag en het deelnemen aan alle activiteiten is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.