boekje landgoederen overhandigd aan wethouder

Het eerste exemplaar van het boekje Landgoederen bij Deventer en Bathmen, werd tijdens de Boekenmarkt op zondag 5 augustus, in het IJsselhotel uitgereikt aan wethouder Marco Swart, die ook plattelandsvernieuwing in zijn portefeuille heeft.

Wethouder Swart ging in op het belang van cultuurhistorische plaatsen in Deventer en in Salland. Zowel voor de eigen inwoners als gasten die in naar Deventer en Salland komen vormen zij een geweldig decor om te wandelen of te fietsen. Zij versterken ook ons gevoel van verbondenheid met het verleden.

Kunsthistorica Barbara Joustra, auteur van dit landgoederenboekje, gaf een korte impressie van het ontstaan en de geschiedenis van de landgoederen rondom Deventer en Bathmen.

De uitgave omvat 48 pagina’s met uitvoerige beschrijvingen en mooie foto’s van landgoederen, havezaten en buitenplaatsen bij Deventer en Bathmen.

Het boekje bevat tevens twee fietsroute, die zijn samengesteld door vrijwilligers van de stichting Recreatie Deventer Buiten en uit Bathmen.

De eerste fietsroute Deventer Noord van 34 kilometer start bij de VVV Deventer. De fietsroute gaat onder andere langs Landgoed Nieuw Rande, het Overvelde, De Hoek en de Lankhorst, Kranenkamp en Frieswijk.

De tweede fietsroute van 40 kilometer voert langs de landgoederen rond Bathmen en start in het centrum van Bathmen op de Brink bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP).

Onderweg wordt onder andere gefietst langs de landgoederen Beekhof, Oxerhof, Huis Dorth, Menop, de Pothaar, ’t Hemeltje, Oostermaet, Spijkvoorde en de Bannink. De fietsroutes gaan via het Sallandse fietsroutenetwerk. Op de beide fietskaarten in het boekje staan ook de Rustpunten en horecagelegenheden onderweg vermeld.

Het landgoederenboekje Deventer is de laatste in een serie van drie. Eerder verschenen Landgoederen bij Olst en Wijhe en Landgoederen bij Raalte en Heino, van dezelfde auteur. Iedere uitgave bevat twee fietsroutes met bijbehorende fietskaarten.

De uitgaves zijn afzonderlijk verkrijgbaar bij de Sallandse VVV’s en bij boekwinkels voor

4,50 euro per stuk. Tevens zijn de drie boekjes gebundeld in een mooie cassette voor 15 euro beschikbaar. Meer info: staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

De uitgave van de drie landgoederenboekjes is gerealiseerd door samenwerking van de provincie Overijssel, drie Sallandse gemeentes Olst-Wijhe, Raalte en Deventer en het Sallands Bureau voor Toerisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.