bezoekersrecord op zondag in luttenberg

Al om 10.00 waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent, waarin pater Geert Scholten voorging. In de kern van het dorp was inmiddels een grote jaarmarkt en vlooienmarkt opgesteld, waarbij het al snel dringen was tussen de diverse kraampjes met uiteenlopende waren.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Om half 2 begon de ludieke recordpoging “Schud je ballen!“. De organisatie heeft 1000 sambaballen uitgedeeld. Samen met percussiegroep Entusiasta werden die ballen ritmisch en swingend geschud! De notaris gaf het record de beoordeling: geslaagd!

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden.

Maar liefst 56 dames en 55 heren probeerden het varkentje te tikken. Bij de dames ging het varkentje symbolisch naar Marieke Eillert uit Groningen. Bij de heren was het Wouter Reimert uit Luttenberg die de winnaar is. De deelnemers kwamen uit heel Nederland, van Groningen tot Sittard en van Amsterdam tot Enschede.

De firma Wagenvoort heeft uiteindelijk afgesloten met een knallend vuurwerk! Het donderde 20 minuten in Luttenberg, waarna de bezoekers nog een laatste aantal biertjes hebben gedronken in de tent en de organisatie trots terugkeek op weer een geweldig Luttenbergs Feest.

Op onze website staging2.luttenbergsfeest.nl kunt u alle uitslagen en diverse foto`s terugvinden. Tevens is het mogelijk u daar aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergs Feest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2013 dat dan wederom plaatsvindt in het laatste weekend van de bouwvak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.