assink weustink plaatst duizendste zonnepaneel

Assink Weustink Elektro heeft vorige week haar duizendste zonnepaneel van dit jaar geplaatst. “De verkoop en plaatsing van zonnepanelen heeft bij ons een enorme vlucht genomen”, vertelt Herman Tibben, directeur van het Raalter/Nijverdalse elektrotechnisch installatiebedrijf . “De groei is mede te danken aan onze deelname aan het project ‘Raalte wil zon’.”

Dat project is een initiatief van Assink Weustink Elektro, stijlXpress en Stichting Duurzaam Salland. De drie partijen vroegen een Provinciale subsidie aan voor de plaatsing van zonnepanelen. De subsidie werd gebruikt om de deelnamekosten te verlagen. “Om de Provinciale bijdrage te krijgen, moesten we honderd kW aan zonnepanelenvermogen plaatsen”, vertelt Tibben. “Dat staat gelijk aan vierhonderd panelen. Uiteindelijk is er in totaal 750 kW besteld, wat dus neerkomt op drieduizend panelen. Een groot deel daarvan is inmiddels geplaatst. Als we dit project hebben afgerond, voorziet het in een hoeveelheid energie waarvan tweehonderd gemiddelde gezinnen kunnen leven.”

Inmiddels zijn vijf medewerkers van Assink Weustink fulltime bezig met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen. Tibben verwacht dat dat aantal in de toekomst groter wordt. “Zeker de komende jaren. Er zit nog ontzettend veel groei in deze markt. Zonnepanelen leveren een jaarlijks rendement op van circa 9 procent. Welke bank geeft nog die rente? We garanderen bovendien een levensduur en een opbrengst van 25 jaar.”

Hoewel de inschrijving voor ‘Raalte wil zon’ al gesloten is, zijn er nog genoeg andere subsidiemogelijkheden om voordelig zonnepanelen te plaatsen. “Wij weten er alles van, als de mensen er meer over willen weten, kunnen ze altijd contact opnemen. En niet alleen de particulier, ook ondernemers. Naast de subsidie biedt het middels de Energie Investeringsaftrek ook belastingvoordeel.”

Twee jaar geleden besloot Tibben zich met zijn bedrijf ook op de verkoop en plaatsing van zonnepanelen te richten. Daaraan lag een zakelijke overweging ten grondslag. “Iedereen ziet de malaise in de bouw”, vertelt Tibben.

“Als je je bedrijf op peil wilt houden, zul je toch echt nieuwe markten moeten aanboren. Zonnepanelen vormen daarbij een mooie aanvulling op ons aanbod. Maar zonnepanelen zijn niet de enige toevoeging. Daarnaast richten we ons nog meer op onderhoud, beveiliging en domoticatechniek. Slim wonen. Neem de auto. Als je op het knopje van je autosleutels drukt, gaan de deuren open en soms de lichten al aan. Je kunt zo instappen. Maar als we de voordeur van onze woning opendoen, moeten we eerst het hele huis door lopen om alle lampen aan te doen. Eigenlijk is het vreemd dat dergelijke technieken nog zo weinig worden toegepast in de woning. Zo zijn we bijvoorbeeld op dit moment bezig met een project in Groenlo. Voor een instelling die huisvesting biedt aan zwaar meervoudig gehandicapten hebben we een speciaal domoticaprogramma ontwikkeld. De bewoners kunnen met een afstandsbediening op hun rolstoel diverse functies van de instelling bedienen. Da’s een heel andere markt, maar ook dat doen wij.”

Assink Weustink is te vinden aan de Overkampsweg 18 in Raalte, tel: 0572-363355 en aan de Nijverheidsweg 6a in Nijverdal. Meer informatie op staging2.assinkweustink.nl en op staging2.raaltewilzon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.