Home / archiefcentraal / al weer brand in spelzaal lemelerveld

al weer brand in spelzaal lemelerveld

“Dit is al de derde keer”, aldus een van de mensen die zondagmiddag naar een brand in de spelzaal aan de Prinses Margrietstraat in Lemelerveld stond te kijken. “Het is een pand dat ze willen slopen, maar dat mag nog niet omdat er vleermuizen in zouden zitten”, weet een andere toeschouwer. De spelzaal is ook niet meer nodig. Lemelerveld heeft een nieuwe hal gebouwd bij het sportcomplex.

Het gaat om een kleine brand in de spelzaal, die volgens de bekijkers van vooral rook – uitslaande vlammen zijn er niet – ook door de brandweer gebruikt wordt als oefenruimte. Dit keer is het dan toch serieus: geen oefening maar een echte brand. Kortsluiting zou de oorzaak kunnen zijn. Aangestoken, net als een vorige keer, behoort ook tot de mogelijkheden.

Met de korpsen van Lemelerveld en Luttenberg, en een hoogwerker vanuit Zwolle gaan de brandweerlieden de brand te lijf. “Niet omdat het zo’n grote brand is”, laat een van de brandweerlieden weten, “maar omdat we in zomerploegen draaien. Alle korpsen zijn onderbezet, maar samen zijn we weer groot genoeg.”

Hier het bericht van de brand in maart van dit jaar. Toen vermoedde men dat de brand was aangestoken en er zou een onderzoek ingesteld worden. Zoals dat met onderzoeken wel vaker gaat, is daar nooit meer iets van vernomen.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.