Home / archiefcentraal / 15 jarige aangehouden voor dreigtweet

15 jarige aangehouden voor dreigtweet

Een 15-jarige Nijverdaller is woensdag 8 augustus rond 16.15 uur aangehouden voor het plaatsen van een dreigtweet op Twitter. Hiermee willen politie en justitie een duidelijk signaal afgeven dat het verspreiden van dergelijke berichten niet toegestaan is. Het verzenden van een dreigtweet is hetzelfde als iemand offline bedreigen en dus strafbaar.

De politie onderzoekt de ernst van de dreigtweet. Onderzocht wordt of het gaat om een misplaatste grap, een uiting van frustratie of een serieuze zaak waarbij de gevolgen van de bedreiging heel groot kunnen zijn voor het slachtoffer of de omgeving. De 15-jarige is in verzekering gesteld in afwachting van de uitkomst.

Voor meer informatie over dreigtweets kunnen jongeren kijken op www.vraaghetdepolitie.nl (zoekwoord: dreigtweet) en ouders op http://www.mijnkindonline.nl/1684/eerste-hulp-bij-tienertweets.htm.

(2012079909)

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.