Home / archiefcentraal / zorgen over veiligheid brede school

zorgen over veiligheid brede school

De ouderraad van basisschool De Dolfijn in Heino is bezorgd over de verkeersveiligheid van de aanvoerroute van de brede school aan de Brinkweg. De zorgen gaan met name uit naar de kruispunten Dorspsstraat – Brinkweg en Stationsweg – Kerkepad. Beide kruispunten zijn aanvoerroutes van schoolkinderen.

In een brief aan de gemeente verzoekt de ouderraad om de beide kruispunten veiliger te maken. Dat gaat niet gebeuren, valt te lezen in de antwoordbrief van de gemeente. De gemeente vindt namelijk de kruispunten veilig genoeg zijn.

Er zijn nog nooit ongelukken gebeurd en de kruisingen passen prima in het beelde van een 30 km-zone stelt de gemeente. Daarnaast zijn beide kruisingen ‘verhoogd’ uitgevoerd en is de weg volgens de gemeente niet extreem druk. De verkeersadviseur van de politie IJsselland is het eens met het standpunt van de gemeente.

De ouderraad wordt geadviseerd om kinderen eventueel extra verkeerseducatie aan te bieden.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.