wie wordt het leukste dorp van overijssel

De strijd om ‘Het leukste dorp van Overijssel’ te worden is weer van start gegaan. Op het moment doen er 71 dorpen mee in de wedstrijd. Het aanmelden van jouw eigen dorp kan nog tot zondag 15 juli. Als winnaar krijg je niet alleen die roem, de Provincie Overijssel gaat dit jaar een bedrag van 5000 euro uitkeren aan het winnende dorp. Via staging2.leukstedorpvanoverijssel.nl kan iedereen een dorp aanmelden of alvast een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete kandidaat.

De jury staat onder voorzitterschap van Gabriëlla Esselbrugge uit Giethoorn, die afkomstig is uit de toeristische sector en de Kop van Overijssel vertegenwoordigt. Jan Eijsink uit Diepenheim is afkomstig uit de kunst- en theaterwereld en vertegenwoordigt de regio Twente. Het derde jurylid is Ron Vermaning uit Olst. Hij is werkzaam in de detailhandel en vertegenwoordigt Salland. In september worden de drie finalisten beoordeeld volgens een aantal vooraf vastgestelde criteria. Op vrijdag 28 september is de finale live te zien bij TV Oost. De stemmen van het publiek en de vakjury tellen elk voor 50 procent in de einduitslag.

Nog tot zondag 15 juli kun je nog nieuwe dorpen aanmelden. Van 16 juli tot en met 24 augustus bezoekt RTV Oost elke werkdag één van de deelnemende dorpen. Na aanmelding kun je een online profiel van het dorp maken met wetenswaardigheden, foto’s en films. De verkiezing van het ‘Leukste Dorp van Overijssel 2012’ wordt georganiseerd door RTV Oost en de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia en is net als vorig jaar onderverdeeld in de regio’s Kop van Overijssel, Salland en Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.