wereldwinkel raalte officieel geopend

De feestelijke opening van de Wereldwinkel Raalte vond zaterdag 21 juli plaats in het Kulturhus. In het bijzijn van vrijwilligers en genodigden verrichtte oud voorzitter en medeoprichter Bertus de Haan en de oudste vrijwilligster, Truus Hofhuis, de opening met een druk op de knop waarop het feestelijk versierde rolluik voor de ingang van de winkel omhoog schoof.

De Wereldwinkel is erg blij met haar nieuwe plek in het Kulturhus aan de Passage in hartje Raalte. “Vooral de lange etalage, waar voetgangers aan voorbij lopen in de passage van en naar de Grote Markt, is een enorme vooruitgang. Op de oude plek aan de Stationsstraat moest men het hebben van de toevallige passanten”, aldus Reni Sterman, bestuur Wereldwinkel. “Er is altijd een duurzaam artikel te vinden, voor jezelf of als cadeau. Maar ook wordt er koffie, thee, chocolade, (biologische) wijn vruchtensappen en exotische kruiden verkocht.” De nieuwe winkel in het Kulturhus slaat zo aan dat de omzet al behoorlijk is gestegen.

De ingang van de wereldwinkel bevindt zich op de benedenverdieping van het Kulturhus, waar zich nu ook de openbare bibliotheek bevindt. Sinds de oprichting in 2005 was de Wereldwinkel Raalte zeven jaar gevestigd aan de Stationsstraat. Bij de wereldwinkel werken uitsluitend vrijwilligers, circa vijftig in totaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.