welzijnswerk niet automatisch naar landstede

De bezuiniging heeft vooral te maken met de bezuinigen op ondersteuning door Landstede van

actieve vrijwilligers in de acht kernen van de gemeente. Deze vrijwilligers worden nu ondersteund door de Plaatselijke Belangen (PB) die ook budget hebben ontvangen om de vrijwilligers te ondersteunen.

Voorheen was het zo dat al het werk naar Landstede Welzijn ging, maar vanaf 2014 wordt er gekeken welke activiteit het best past bij welke organisatie. Ook Carinova en Zorggroep Raalte kunnen dus ingeschakeld worden.

De bezuiniging richt zich vooral op de eenmalige projecten. Daarnaast wordt er bezuinigd op jongerenwerk, ondersteuning ouderen en ondersteuning van vrijwilligers.

Verder gaat er komend jaar bekeken worden of er ontmoetingsactiviteiten kunnen worden georganiseerd in het centrum van Raalte. Sinds 2012 worden er al activiteiten gehouden in de kernen in Raalte, ondersteund door de Plaatselijke Belangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.