vv heino houdt lang stand tegen pec zwolle

De regiotour van PEC Zwolle deed dinsdagavond Heino aan. Op sportpark “de Kampen” had de ploeg van Art Langeler een lastige kluif aan de mannen van trainer Marc Lobbert. Het bleef een dik uur 0 – 0, de doelpunten vielen pas in de laatste 25 minuten waarbij de Zwollenaren aan het langste eind trokken door met 3 – 1 te winnen. Het was duidelijk te merken dat Heino al verder was dan de vorige tegenstanders van PEC Zwolle.

Zaterdag had Heino de Zweef al met 2 – 0 verslagen en Marc Lobbert had al een aantal trainingssessies afgewerkt. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Heino zien dat het geen gemakkelijke prooi wilde zijn voor de kersverse eredivisionist. “We wilden de wedstrijd serieus benaderen en hebben in de aanloop veel aan het conditionele aspect gedaan. Verder hebben we de beelden van de wedstrijd van Zwolle tegen Olympia ’28 er nog eens bij gehaald. Hier zagen we dat we moesten proberen van de zestien af te spelen en goed in de discipline te blijven voetballen. Dit is ons aardig gelukt”, kon een tevreden trainer van Heino melden.

PEC Zwolle voerde de druk na een kwartier spelen wel op, maar strandde steeds op de goed keepende Tom Vastenavond. De vele hoekschoppen die PEC Zwolle mocht nemen werden eigenlijk moeiteloos opgeruimd door de sterke verdediging onder leiding van Jorik Hollewand. De mooiste actie van de eerste helft was een actie van Zwolle speler Sherwin Grot die zijn stiftbal net naast zag gaan. Ook schoten van Joey van den Berg en Wiljan Pluim gingen naast of werden gepareerd door de doelman. Na een half uur spelen ging het publiek nog eens achter de Heinoers staan en zij konden dan ook terecht applaudisseren toen het bij rust nog 0 -0 stond.

Ook na de thee, in de stromende regen kon Vastenavond zijn doel nog lange tijd schoon houden Hij schreeuwde zijn ploeg soms letterlijk vooruit, maar moest in de 69e minuut toch capituleren. Een voorzet van Mustafa Saymak werd door Mimoum Eloisghiri in de touwen gewerkt. Dit was gelijk het sein voor Vastenavond de handschoenen over te geven aan Johnny Nijenhuis. Nog voordat hij kon laten zien dat hij een goede stand-in is voor Vastenavond, scoorde Eloisghiri de 0 – 2 met een wippertje over de uitkomende doelman. Nadat Robin Gerritsen de mogelijkheid had om het nieuwe PEC Zwolle de eerste tegengoal te bezorgen, was het even later Bas Jansen die deze eer kreeg en scoorde namens Heino. De Heinoers dachten door deze aansluitingstreffer nog even aan een gelijkspel. Echter Christiaan Cicek maakte aan deze illusie een eind door de 1 – 3 eindstand op het score bord te zetten.

De doelstelling was bereikt. Marc Lobbert had zijn ploeg namelijk het veld ingestuurd met de opdracht: niet meer als vijf doelpunten tegen krijgen en te proberen er zelf één te scoren. “We hebben in de eerste helft drie kansen weg gegeven en zelf iets te weinig lef getoond. Na rust kwamen we iets meer tot aanvallen en creëerden zelfs een paar kansen. Ik ben erg tevreden wat dit jonge team heeft laten zien. We gaan met een goed gevoel richting het nieuwe seizoen, waarbij we nu even 3 weken rust nemen”.

Voor PEC Zwolle gaat de voorbereiding verder. Aanstaande donderdagavond speelt het de eerste oefenwedstrijd in de stad Zwolle. Op sportpark “de Siggels begint de wedstrijd tegen SVI om half acht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.