Home / archiefcentraal / valse e mails aan bedrijven namens klpd

valse e mails aan bedrijven namens klpd

Diverse bedrijven ontvangen valse e-mails die ogenschijnlijk afkomstig zijn van het KLPD. Het aanklikken van de link in de e-mail zal leiden tot het binnenhalen van schadelijke software waarmee je PC op afstand uitgelezen en bestuurd kan worden. Negeer de mail en klik zeker niet op de link ‘controleer mijn systeem’.

 

De e-mail met als onderwerp: ‘Politiebericht! Uw bedrijf is mogelijk aangevallen’ is al bij tientallen bedrijven binnengekomen. In de mail kondigt de afzender een grootschalig onderzoek aan in samenwerking met Securitas. Het bedrijf zou slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit. De mail is echter niet afkomstig van het KLPD en ook niet van het beveiligingsbedrijf Securitas.

 

Mocht een bedrijf schade hebben ondervonden van deze vorm van internetcriminaliteit dan kan bij de politie aangifte worden gedaan. De ontvangst van deze valse e-mail hoeft niet (meer) bij de politie te worden gemeld.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.