valpartijen kunnen onze man gestolen worden

,,Even op zoek naar een goed stuk hout.’’ Vragend kijken we Onze Man van de CRT aan. Wat bedoelt hij daar nu weer mee? ,,Afkloppen’’, is zijn verklaring. ,,Ik mag het wel afkloppen dat ik al jaren niet meer gevallen ben tijdens het wielrennen.’’

Hij vervolgt zijn betoog. ,,Tweemaal ben ik naar het ziekenhuis geweest. M’n linkerpink is gezet, en sindsdien ietwat uit het lood. Links heb ik een zogenaamde pianotoets bij mijn sleutelbeen. Ik heb tweemaal een hersenschudding gehad. Mijn vrienden noemen een bocht bij het kanaal de ‘Bocht van Onze Man’, omdat ik daar onderuit ging.’’ We komen met Onze Man over valpartijen aan de praat, nadat gisteren het halve Tourpeloton op zijn kont lag.

,,Het lijkt jaar op jaar erger te worden. Dat onze toppers met forse achterstand binnenkwamen, maakt het voor Nederlanders extra zuur.’’ Van de klassementsrenners handhaafden Wiggins en Evans zich wel. ,,Let op Mentsjov’’, vindt Onze Man, ,,onzichtbaar, maar hij strijdt nog steeds voorin mee.’’ En dan te bedenken dat vandaag het echte klassementswerk begint.

Onze Man: ,,het speelkwartier voor de sprinters is voorbij. We gaan naar de Vogezen, niet echt het hooggebergte dus. Maar er is wel er een finale klim van 5,9 km, La Planche des Belles Fille, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%. Een ware kuitenbijter. Ik denk dat Wiggins getest gaat worden, ook omdat mannen als Schleck en Gesink haast willen maken. Ik zie Wiggins al aan het elastiek, de vraag is of het breekt.’’

Voor het Tourspel is het belangrijk dat in de bergetappes extra punten gegeven worden aan de beste klimmers. ,,Dus ook in het Tourspel zullen de kansen wijzigen’’, denkt Onze Man. De Vogezen is het gebergte waar Pieter Weening jaren geleden als laatste Nederlander een zege behaalde. Weer een Nederlander vooraan, zaterdag? Onze Man gokt: ,,Mollema dan maar.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.