valk twee maal op podium in oschersleben

Het Serco Willems Racingteam reed afgelopen weekend een dubbele race op het circuit van Oschersleben (Dld). Kevin Valk zette in twee spannende races een prima prestatie neer waarbij hij tweemaal op de derde plek eindigde.

In de eerste kwalificatie pakt Kevin de derde positie, waarna in de tweede kwalificatie niemand zijn tijd verbeterde door de kletsnatte baan. Kevin maakt nog wel even een onschuldig schuivertje, maar de monteurs hebben in no-time de Ten Kate Honda er weer stralend bijstaan.

Race 1

Kevin pakt kopstart en moet even later Herfoss en Van Ginhoven voor laten gaan. De Boer komt in ronde vijf voorbij aan Kevin waarna Valk in de resterende race in een mooi gevecht raakt met De Boer om de laatste podiumplek. Drie rondes voor het eind steekt Kevin binnendoor bij de Boer en de derde plek staat hij daarna niet meer af.

Race 2

De wedstrijd wordt na vijf ronden afgebroken door lichte regenval. Op dat moment bezet Kevin de derde plek. Hierna volgt een herstart met een nieuwe race over zeven ronden. Wederom heeft Kevin een superstart en het gevecht met De Boer gaat nu om plek twee. Als de vlag valt komt Kevin net te kort op de Boer en komt als derde over de finishlijn. Beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en het verschil tussen Kevin en De Boer bedraagt uiteindelijk 8 tiende van een seconde in het voordeel van De Boer.

Kevin: “Ik heb in beide wedstrijden goed strijd geleverd. Twee keer op het podium is toch gewoon super!, jammer dat ik in race 2 net niet het verschil kon goedmaken. Volgende week doen we op het TT circuit eenmalig mee als gastrijder in het Duitse IDM kampioenschap. Dan kunnen we veel meters maken zodat we er met de Gamma Raceday op zondag 5 augustus weer helemaal klaar voor zijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.