Home / archiefcentraal / treinen almelo zwolle op elektriciteit

treinen almelo zwolle op elektriciteit

Provinciale Saten van Overijssel heeft onlangs 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de elektrificatie van het baanvak Wierden-Zwolle. Er moeten verbeteringen worden uitgevoerd op onder andere het traject Heino – Zwolle. De treinen zullen harder kunnen rijden en in Zwolle komen er dan betere aansluitmogelijkheden. De vervoerscapaciteit wordt uitgebreid en de punctualiteit zal worden vergroot.

In Nijverdal wil men in de nieuwe spoortunnel nu alvast de gaten boren zodat de bovenleiding snel kan worden aangelegd als het zover is. Deze werkwijze is goedkoper en men is op die manier op de nabije toekomst voorbereid. Wat vind jij, moet het baanvak Almelo – Zwolle zo snel mogelijk worden geëlektrificeerd?

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.