tourspel onze man in parijs

Onze Man in Parijs, Parijs is niet ver meer. Paris est ouvert à nous! Nu alle klassementen al zijn opgemaakt is deze rit sportief gezien vooral een formaliteit, het sportieve aspect zal vooral van de traditionele sprint op de Champs-Élysées moeten komen.

Het is een tour van extreme verschillen geworden, de beste Nederlander (Laurens ten Dam) staat op meer dan een uur op de 28e plek. Het eerste serieuze gevaar voor de gele trui (Nibali) staat op 6 minuut 19. Zelfs de groene trui kan, mits Sagan de etappe uitrijdt, niet meer van eigenaar wisselen. Waarom zullen we dan eigenlijk gaan kijken?

Onze Man probeert het uit te leggen: ‘De magistrale sprint op de boulevard in Parijs is voor een sprinter het magnum opus van het wielrennen. Hier winnen betekent de boeken ingaan als een van de beste sprinters ter wereld.’ Wie kunnen we dan opschrijven Onze Man? ‘Cavendish, maar dat mag geen verassing zijn na vrijdag. Als hij net zo rijdt is hij onklopbaar.

Het is trouwens nog een hele beproeving die laatste rit, zelfs in mijn beste dagen ging ik helemaal kapot in zo’n rit. Een bizar hoog tempo met ronden lang gemiddeld boven de 60 rijden. Achterstvoren op je fiets roep je dan om je moeder dat het zo snel mogelijk afgelopen mag zijn. Alleen de sprint winnen kan dat gevoel verzachten.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.