Home / archiefcentraal / te veel aanmeldingen stembureauleden raalte

te veel aanmeldingen stembureauleden raalte

De oproep van de gemeente Raalte voor stembureauleden voor de komende verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september, heeft bij de gemeente geleid tot de een grote hoeveelheid reacties. De aanleiding voor de oproep was een tekort aan stembureauleden.

Voor de verkiezingen heeft Raalte 150 mensen nodig om op alle stembureaus voldoende bezetting te hebben. Daarnaast zocht de gemeente een aantal tellers en reserves. “In slechts enkele dagen hebben we zoveel aanmeldingen gehad dat we niet eens gebruik kunnen maken iedereen die zich heeft aangemeld,” meldt de gemeente.

Op dit moment is de gemeente bezig met het indelen van de bezetting van de stembureaus. Zodra dat klaar is, krijgt iedereen die zich aangemeld heeft bericht over de plaatsing. “Dankzij de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen zullen we mensen moeten teleurstellen. De gegevens van deze mensen blijven in het bestand voor volgende verkiezingen. Zij zullen dan ook benaderd worden,” aldus de gemeente.

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.