sukerbietenfeest gezellig en spectaculair

Lemelerveld staat begin augustus weer vijf dagen lang in het teken van feest. De organisatie van het jaarlijkse Sukerbietenfeest, dit jaar van woensdag 1 tot en met zondag 5 augustus, heeft weer een bomvol programma weten te maken. Een braderie, ludieke veiling, panna knock-out toernooi, lelieshow, pokertoernooi, beachvolleybal en monstertrucks. Het zijn slechts enkele onderdelen van het actieve en spectaculaire programma. Ook de traditionele kermis ontbreekt natuurlijk niet.

Woensdag

De feestweek gaat op woensdag 1 augustus om 10.00 uur van start met de braderie en de rommelmarkt. Al vroeg in de ochtend speuren de eerste koopjesjagers naar de mooiste spullen. Vanaf 14.00 uur is er muziek op het overdekte terras. Party DJ Marcel zal langzaam maar zeker de sfeer opvoeren voor, tijdens en na de ludieke veiling. Om 15.00 uur begint misschien wel één van de leukste programmaonderdelen. Het belangrijkste ingrediënt voor de ludieke veiling is en blijft de humor. De veilingmeesters slagen er ieder jaar weer in om het publiek te bespelen en te vermaken met hun grappen en grollen. Tussendoor wordt er natuurlijk ook goed zaken gedaan. Wat er dit jaar aan vreemde kavels voorbij zal gaan blijft vooralsnog het geheim van de veilingmeesters. Een belangrijk deel van de opbrengst van de ludieke veiling gaat dit jaar naar de CliniClowns. De openingsdag wordt muzikaal afgesloten door DJ Benn. De toegang is gratis.

Donderdag

Voor de kinderen is er op donderdag een speciale kindermorgen. Het thema is dit jaar ‘Dieren Manieren’. “We gaan er weer een onwijs leuke morgen van maken. De kinderen gaan allemaal verschillende dingen doen die met dieren en hun manieren te maken hebben”, aldus de organisatie. De kids gaan een hindernisbaan van een hond afleggen, iets lekkers maken, knutselen en dieren bekijken en knuffelen. Deelname kost 1,50 euro. De donderdagmiddag staat vanaf 13.30 uur in het teken van de seniorenmiddag. Dit jaar zijn er nog meer activiteiten. Naast kruisjassen kun je ook jeu de boule spelen. Deelname kost 2 euro, het eerste drankje is gratis.

Diezelfde middag is er ook een muziekmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking. Het Droomfeest, ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door Lenferink uit Lemelerveld, duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De gratis toegang kan geregeld worden via een mail naar droomfeest@feestweeklemelerveld.nl. Optredens zijn er van Stef Ekkel en Martin Dams. Op donderdagavond vanaf 19.00 uur worden er twee demonstraties schapendrijven met Border Collies gegeven. Tijdens deze demonstraties krijg je een exclusief kijkje in de keuken van deze echte Britse sport. Ook de brandweer laat deze avond zien wat ze in haar mars heeft. ’s Avonds treedt in de feesttent de Band Zonder Banaan op.

Vrijdag

Misschien wel het meest bijzondere evenement vindt plaats op vrijdag 3 augustus vanaf 18.30 uur. De Coop Badeendenrace is al achttien jaar een traditie die niet is weg te denken. Aansluitend op de inmiddels legendarische badeendenrace kun je vanaf 19.15 uur genieten van een show van de monstertrucks. ’s Middags is het shantyfestival en vanaf 21.00 uur is er muziek van de band Pitchlight.

Zaterdag

Op de vroege zaterdagochtend verzamelen de liefhebbers van trekkers zich voor een ouderwets dagje Olde Trekker Treffen. De Klassieke Brommer & Solex Sukerbietentocht wordt verreden vanaf 10.00 uur. Er is een mooie route uitgestippeld van ongeveer 65 kilometer langs de mooiste plekjes van Lemelerveld en omgeving. Op ongeveer dezelfde tijd staat er weer een belangrijke wedstrijd voor het NK Scootersprint geprogrammeerd.

‘Bezopen in de Tropen’; dat is dit jaar het thema van de Mestebeld Trucks Spelen. Zestien teams uit Lemelerveld en omgeving zullen zaterdag vanaf 11.00 uur rond het kanaal en het evenemententerrein een uiterst fanatieke strijd aangaan om de wisselbeker. Snelheid, kracht, inzicht maar vooral ook humor zijn elementen die bepalen wie uiteindelijk de beker omhoog mag houden. Vanaf 14.00 uur rijden bijna honderdvijftig trucks een rondje door Salland met mensen met een beperking in de cabine. ’s Avonds is er muziek in de feesttent van DJ Team Het Einde en The Marshalls op het terras.

[b]Zondag/b]

Op de slotdag van het Sukerbietenfeest is er natuurlijk om 10.30 uur de tentviering en vanaf 12.00 uur de Sukerbietenbrunch. Vanaf 14.00 uur is het Super Sunday met muziek en een middag waarbij alles mag en niets moet. Er zijn in ieder geval voldoende activiteiten op het evenemententerrein waar naar kan worden gekeken of aan deel genomen. Zo is er een sneltekenaar, goochelaar en kunnen tattoos worden gezet. Als klap op de vuurpijl is er om 16.00 uur Sukerbietwerpen. Daarover wil de organisatie vooralsnog niets zeggen. Op de kermis is het eurodag! Maak het mee en geniet van de dag. Nieuw is dat op woensdagmiddag en zondagmiddag kinderopvang geregeld wordt!

Sportief

Ook aan de sportieve feestgangers is gedacht. Woensdag wordt er vanaf 11.00 uur een Brasil Panna Knock-out Tournament op het evenemententerrein gehouden. Donderdag is er vanaf 15.00 uur een pokertoernooi op het overdekte terras. Vrijdag 3 augustus vindt vanaf 10.30 uur weer het jaarlijkse Rabobank Beachvolleybaltoernooi plaats. De vroege vogels kunnen op zaterdagochtend vanaf 8.00 uur meedoen aan de Open Viswedstrijd met vaste hengel van HSV Lemelerveld.

Kader met raster: Lemelerveld B(l)oeit!

De hele week is er in Zaal Reimink een grote lelieshow. Een prachtige aaneenschakeling van diverse sfeerbeelden waarin duizenden lelies hun majestueuze pracht en praal tonen. Dagelijks zijn er demonstraties waarbij de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van de lelies geshowd worden. Bij die sfeerbeelden wordt gebruik gemaakt van diverse attributen. Zo worden er voor deze show onder andere klassieke auto’s, en piano’s ingezet. Lemelerveld B(l)oeit! is van woensdag 1 augustus tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Zondag 5 augustus zijn de deuren open van 12.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt 4 euro voor iedereen vanaf 13 jaar. Meer informatie vind je op staging2.lemelerveldbloeit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.