sprookjes timmeren aan de weg in heino

Een mooiere week hadden ze niet uit kunnen kiezen. Na wekenlang regen ging begin deze week de

veertigste Timmerweek in Heino van start. Alle jaren heeft de Timmerweek Heino een thema wat aansluit bij de beleving van de kinderen, zoals cowboy’s, vervoer of Heino 2020. Dit jaar is gekozen voor het thema Sprookjes. De kinderen mogen zelf invulling geven hoe zij dit thema willen invullen.

De kinderen wisten weer massaal de weg naar het park te vinden en velen hadden het nodige aan gereedschap meegenomen. 208 kinderen hebben een weekkaart aangeschaft en gaan de hele week timmeren. Negentien kinderen sluiten met een dagkaart aan bij een groep aansluiting.

Vanwege de verwachte warmte wordt er de hele week gewerkt op basis van een tropenrooster. ‘s Morgens vanaf 9.00 tot 12.00 uur en vanaf 18.00 tot 20.00 uur is het terrein open voor de jeugd.

Op de eerste timmerochtend moesten de kinderen nog even wachten totdat alle officiële handelingen waren verricht. Het openingswoord werd dit keer verricht door Paul Bijleveld, directeur van het European Care Residences (ECR) Groot Stokkert. Hij is bijzonder enthousiast over het fenomeen Timmerweek. Zijn slogan naar de kinderen toe was ‘gaat niet, bestaat niet’. En zo gingen de kinderen even later aan de slag om de beste materiaal te bemachtigen en het mooiste plekje te veroveren om hun sprookje te gaan timmeren. Al snel klonk het geluid van een kleine honderd hamers op het terrein van het bungalowpark.

Dinsdag zag je al de eerste contouren rondom het thema Sprookjes. Dinsdagavond zijn de kinderen al een beetje begonnen met opruimen, want op woensdagmiddag wordt hun bouwwerk bekeken en beoordeelt door een vakkundige jury. Dit is altijd bijzonder spannend, want iedereen wil uiteindelijk graag dat zijn blok wint.

Bij de beoordeling wordt er gekeken naar onder andere of het thema sprookjes duidelijk is te herkennen, is er netjes en veilig gewerkt is (zijn alle scherpe delen afgezaagd en spijkers platgeslagen), hebben ze opgeruimd rond het bouwwerk en natuurlijk naar de leeftijd en de grote van de groep die bij het betreffende blok bezig was.

Donderdag wordt de dag afgesloten met het opruimen van alle bouwblokken (met behulp van shovels en een kraan) en is er een zeskamp voor de kinderen bedacht. Ter afsluiting wordt er gebarbecued en zal het terrein weer overgedragen worden aan het Landgoed Old Heino.

Vrijwilligers

In totaal zijn er steeds ongeveer 28 vrijwilligers (en vele ouders) aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het is een team vrijwilligers die zich elk jaar speciaal inzet voor de Timmerweek. Zo verzorgt Bert ter Winkel inmiddels al dertig jaar de muziek tijdens de Timmerweek. Hij mocht dinsdag een nieuwe muziekinstallatie gaan beheren en moet nog alle knoppen gaan ontdekken.

De Timmerweek kan echter niet zonder subsidie, vrije giften en sponsoren. Naast alle gangbare kosten die nodig zijn om de Timmerweek in goede banen te laten verlopen is de grote hap aan kosten, het afvoeren van alle hout. In het verleden werd er een grote bult gemaakt en werd alles in de brand gestoken. Nu mag dit niet meer en hakt het afvoeren er financieel behoorlijk in.

Op dit moment zoeken wij nog een kunstenaar die onze saaie keet met een passende graffiti tekening bewerkt waarbij de tekst Timmerweek Heino niet mag ontbreken. Ben jij deze kunstenaar? Neem dan contact op via timmerweek@gmail.com voor meer informatie. Dit geldt ook voor mensen die belangstelkling hebben om te sponseren.

Nog meedoen

Kinderen die nog willen meedoen zijn nog altijd welkom. Er is nog genoeg te beleven tijdens de laatste dagen van de Timmerweek. Locatie Landgoed Old Heino, aan de Zwolseweg te Heino. Succes verzekerd. De Timmerweek duurt nog tot en met 26 juli en eindigt donderdagavond met spelletjes en een gezellige BBQ. Een weekkaart kost 12 euro, een dagkaart 4 euro. Wanneer je op donderdag mee doet, betaal je 5 euro en mag je meedoen met de barbecue.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.