sponsor loop rennen voor isa

De kinderen van de Openbare Jenaplanschool de Klimboom in Olst hebben op 6 juli een sponsorloop gehouden voor Isa Peters. Isa is 4 jaar. Ze woont in Erp (Brabant) Zij is een nichtje van twee leerlingen en een juf van de school. In oktober 2011 werd bij haar een neuroblastoom met uitzaaiingen ontdekt.

Neuroblastoom is een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker. Jaarlijks worden er 25 kinderen in Nederland getroffen door deze ziekte. Onmiddellijk is het behandelingstraject gestart om te zorgen dat Isa weer helemaal beter wordt. De behandeling van Isa verloopt goed en rond eind mei is Isa met haar vader voor een half jaar naar het Children’s Hospital of Philadelphia in de VS voor een behandeling van zes maanden vertrokken. Deze therapie verhoogt de genezingskans met twintig procent.

Deze behandeling maakt standaard deel uit van de behandeling van neuroblastoom maar is nog niet in Nederland beschikbaar. De kosten voor de behandeling worden door de verzekeraar vergoed. De indirecte kosten als reis- en verblijfskosten in Amerika moeten zij echter zelf bekostigen. Gezamenlijk is er een stichtingsbestuur de Stichting “Isa gaat ervoor” opgericht.

De kinderen van de school hebben vol enthousiasme rondjes gerend bij de Sekkelanden, ze hebben thee en koffie of zelfgemaakte armbandjes verkocht. Het saamhorigheidsgevoel was te proeven. De kinderen hebben laten zien helemaal te gaan voor dit doel. Sommigen hebben meer dan acht kilometer gerend. Ze hebben samen veel geld opgehaald dat gestort wordt op de rekening van de Stichting. (staging2.isagaatervoor.nl) Vol trots kunnen we melden dat de totale opbrengst van de sponsorloop 3270,90 euro is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.