spijkerschrift broodtrommel door de maag

Daar heeft hij een bedrijfskantine of een supermarkt voor. Speelt ook mee dat hij altijd twee weken van huis is, en lijkt het mij niet zo smakelijk om voor die periode een trommel klaar te maken. Sinds kort is door een andere baan daar verandering in gekomen.

Vanaf deze week werkt hij niet meer in het veld, maar op kantoor. Ook komt hij nu alle avonden thuis. Een trommeltje vullen voor de lunch is dan makkelijk, het merendeel van Nederland eet ‘s middags vanuit zo’n tupperware-bakje.

Dus ik in alle vroegte in de weer om voor het eerst in mijn leven een lunchtrommel voor mijn man te fabriceren. Nu ben ik meer van het type hagelslag en berenpotenpasta, en vroeg ik hem wat hij op brood wilde. Pindakaas met sambal. Lekker pittig. Tijdens het smeren schoot het door me heen dat het best romantisch is om een briefje als extra beleg er tussen te doen. Dat moest nogal sneaky gebeuren want hij heeft altijd alles rap door. Snel een krabbel erop gezet en toen tussen het brood gefrommeld. Nog een laatste check of de inhoud er niet te opvallend uit ziet. Deksel erop, en ik wens hem een fijne dag toe. Smak.

De hele dag wacht ik op een telefoontje of een sms-je. Hij weet de spanning er wel in te houden, denk ik nog. De dag verstrijkt en ik vergeet mijn verrassing voor hem. De andere dag ‘s avond schiet het me weer te binnen en vraag hem naar zijn lunch. “Ja, wat zal ik zeggen, gewoon brood met pindakaas en sambal. Lekker hoor.” Maar meer ook niet, want hij vertelt me niets over mijn verrassing.

Volgens mij steekt hij me de gek aan en ik vraag hem nog eens wat hij van het extra belegde broodje vond. “Is er iets wat ik moet weten?” vraagt hij mij vervolgens. “Ja,” vertel ik hem. “Ik wil weten wat je van mijn boodschap vond.” Nu kijkt hij mij aan alsof ik hem voor de gek houd. “Wat voor briefje en welke boodschap?” Hij heeft er helemaal niets van ontdekt, klaarblijkelijk. Dat de liefde van de man door de maag gaat is een bekende gezegde. Hiermee is bewezen dat het letterlijk zo is. Mythbusters: bread bin closed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.