sallander wil verplichte scootmobielcursus

Oudjes moeten eerst op cursus, voordat ze een scootmobiel mogen besturen, dat is de mening van Salland. Afgelopen week vroegen wij de bezoekers van onze site om te stemmen op de stelling ‘Wie een scootmobiel wil besturen, moet eerst op cursus’. De uitkomst? 82 procent van de stemmers is het eens met die stelling, 15 procent vindt zo’n cursus nergens voor nodig en 3 procent is nog steeds op zoek naar een eigen mening.

Aanleiding om deze poll te starten, was het ongeval met een scootmobiel vorige week zondag. Een oudere vrouw was een sloot langs de Stokvisweg in Heeten ingereden. De vrouw kwam daarbij nogal ongelukkig terecht. In de natte sloot kreeg ze scootmobiel bovenop zich. Daardoor moest de brandweer de vrouw uit haar benarde positie bevrijden.

Een aantal weken daarvoor ging het ook mis in Wijhe: Een oudere man reed met zijn scootmobiel het water in. Dit gebeurde in de wetering bij Onder De Gelder in Wijhe. De brandweer heeft hem en zijn scootmobiel uit het water gehaald. Het slachtoffer was na een foute manoeuvre achteruit het water ingereden.

Onze poll van deze week gaat over de maximumsnelheid op N-wegen. Op de ene weg mag je tachtig, op de andere weg mag je honderd en op weer andere wegen mag je zeventig. Onze stelling: De maximumsnelheid op N-wegen mag best naar 100 kilometer per uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.