rohda zoekt naam nieuw gebouw

Komende weken moet er aan de afwerking binnen en buiten nog flink wat gebeuren, maar nu al is duidelijk dat het imposante nieuwe en nu nog naamloze gebouw op het sportpark heel veel nieuwe mogelijkheden gaat bieden.

Voor Rohda-Raalte bijvoorbeeld komen 4 splinternieuwe moderne kleedkamers op de begane grond ter beschikking. Daarnaast zijn er 2 speciale scheidsrechterruimtes die overigens, in tegenstelling tot de kleedkamers, geen speciaal rood-geel tintje hebben gekregen. Dit uit oogpunt van scheidsrechterlijke neutraliteit.

De nieuwe kleedkamers zullen door alle spelende leden van ROHDA, van pupillen tot veteranen, met name ’s avonds en in het weekeinde intensief gebruikt worden. Overdag zijn ze beschikbaar voor leerlingen van de twee Raalter middelbare scholen in de directe nabijheid; het Carmel College Salland en Landstede-Raalte. Pal naast het gebouw liggen namelijk de twee kunstgrasvelden die veel intensiever, dus ook in de winter en zomer, gebruikt kunnen worden dan de traditionele grasvelden.

Op de bovenverdieping van het nieuwe gebouw is de grote instructieruimte al bijna klaar die veel mogelijkheden qua faciliteiten en techniek gaat bieden. Zo kan de Raalter hoofdklasser deze rui8mte gebruiken voor wedstrijdbesprekingen (in plaats van het huidige, kleine spelershome) of voor bijvoorbeeld grotere sponsormeetings.

Ook voor de SCAS (Sport en Cultuur Academie Salland) biedt deze instructieruimte veel mogelijkheden. Leerlingen van het Carmel College Salland en Landstede Raalte krijgen er bijvoorbeeld theorielessen als belangrijk onderdeel van het vorig jaar gestarte project ‘Fit for Life’ als voorbereiding op de steeds hogere eisen die de moderne maatschappij stelt. Ook docenten, trainers en kaderleden van alle Sallandse sport- en cultuurverenigingen zijn in het nieuwe gebouw welkom voor training, begeleiding en ondersteuning. Het grote terras op de bovenverdieping met uitzicht op de twee kunstgrasvelden kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het filmen van trainingen en wedstrijden voor een latere nabespreking.

Dat het nieuwe gebouw zoveel verschillende gebruikers en een echte regionale functie en uitstraling zal krijgen, past uitstekend bij de realisatie waarin het woord ’samenwerking’ centraal stond en staat. Rohda Raalte, opdrachtgever voor de bouw en eigenaar van het gebouw, werkte afgelopen jaren met veel partijen en overheden nauw samen. Financieel werd de bouw mogelijk door onder meer 100.000 euro van Leader Salland uit het ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland’. Behalve Brussel participeren ook de provincie Overijssel en de gemeente Raalte in de bouw die de twee Raalter aannemers Klunder en Gebr. Meijer gezamenlijk voor hun rekening namen in een unieke samenwerking.

In totaal worden de bouw- en inrichtingskosten op ongeveer 3,5 ton geraamd. Een flink deel daarvan brengt Rohda Raalte direct en indirect bijeen. Zo is de vereniging al enkele maanden succesvol met de verkoop van obligaties aan particulieren (100 euro per stuk) en bedrijven/organisaties (500 of 1000 euro per stuk). Terugbetaling van deze obligaties gebeurt op basis van loting de komende 20 jaar. In totaal verwacht de vereniging hiermee zo’n 100.000 euro bijeen te krijgen.

Daarnaast hebben de leden van de Raalter club door onder meer vrijwillig mee te metselen, schilderen en tegelen afgelopen maanden een forse bijdrage geleverd. Omgerekend in geld en uren konden daardoor de totale kosten met zeker een ton verlaagd worden.

De verwachting is dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe kleedkamers in gebruik genomen kunnen worden. De officiële opening zal later volgen. Bij Rohda wordt intern al nagedacht over een feestelijk programma waarmee deze nieuwste aanwinst op sportpark Tijenraan officieel in gebruik wordt genomen. En dan ook een eigen naam krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.