rgv kwiek zoekt dringend acrotalenten

Acrogym is een afkorting van acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. In deze dynamische teamsport zijn lenigheid, kracht, concentratie en samenwerking belangrijke elementen, wat gecombineerd wordt door dans en gymnastische sprongen.

Een team bestaat uit een koppel of een trio. Een koppel bestaat uit een grote acrogymnast ook wel onderpartner genoemd, en een kleine acrogymnast ook wel bovenpartner genoemd. Een trio bestaat uit twee grote acrogymnasten (onderpartners) en een kleine acrogymnast (bovenpartner).

Samen laat je op muziek een oefening zien waarbij zowel dans, gymnastiek als acrobatiek bij elkaar komen. Bij R.G.V. Kwiek wordt op C, D en E niveau acrogym gegeven, dus zowel voor gymnasten die net beginnen als voor gymnasten die al meer ervaring hebben.

Zowel de instapgroep als het wedstrijdteam kan nieuwe leden gebruiken. De meiden van de instapgroep, die trainen op zaterdag, doen nog niet mee aan de wedstrijden, maar leren de technieken, en trainen om op termijn mee te kunnen doen met de wedstrijden.

Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je deze sport leren, kom dan op zaterdag 7 juli van 8.30 uur tot 10.00 uur naar de spelzaal van Tijenraan in Raalte.

Om volgend jaar meer koppels/trio’s op de wedstrijdvloer te hebben, is RGV Kwiek nog dringend op zoek naar grote acrogymnasten ook wel onderpartners genoemd. Ben je 14 jaar of ouder, heb je een turnachtergrond of heb je in het verleden aan acrogym gedaan en ben je geïnteresseerd om bij R.G.V. Kwiek te komen acrogymmen in een vast wedstrijdteam, kom dan naar de training van dinsdag 10 juli van 17.30 tot 19.30 uur. In deze training worden eventuele nieuwe leden op een aantal punten getest, zoals kracht, lenigheid en dans. Daarna wordt er gekeken welk acroteam bij jou zou kunnen passen.

Ook wordt er op beide trainingen een demonstratie verzorgd. Aan genoemden trainingen zijn geen kosten verbonden. Mocht je 7 of 10 juli niet kunnen, maar heb je wel interesse stuur dan een mail naar info@rgvkwiekraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.