rgv kwiek houdt testtrainging acrogym

Om volgend jaar meer koppels/trio’s op de wedstrijdvloer te hebben, is RGV Kwiek uit Raalte dringend op zoek naar grote acrogymnasten, ook wel onderpartners genoemd. Ben je 14 jaar of ouder, heb je een turnachtergrond of heb je in het verleden aan acrogym gedaan en ben je geïnteresseerd om bij R.G.V. Kwiek te komen acrogymmen in een vast wedstrijdteam, dan kom dan naar de training op dinsdag 10 juli van 17.30 tot 19.30 uur.

In deze training worden eventuele nieuwe leden op een aantal punten getest, zoals kracht, lenigheid en dans. Daarna wordt er gekeken welk acroteam bij jou zou kunnen passen. De training wordt gehouden in de spelzaal van Tijenraan. Deelname is gratis. Aan genoemde training zijn geen kosten verbonden. Mocht je 10 juli niet kunnen, maar heb je wel interesse stuur dan een mail naar info@rgvkwiekraalte.nl.

Acrogym is een afkorting van acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. In deze dynamische teamsport zijn lenigheid, kracht, concentratie en samenwerking belangrijke elementen, wat gecombineerd wordt door dans en gymnastische sprongen.

Een team bestaat uit een koppel of een trio. Een koppel bestaat uit 1 grote acrogymnast ook wel onderpartner genoemd, en 1 kleine acrogymnast ook wel bovenpartner genoemd, en een trio bestaat uit twee grote acrogymnasten (onderpartners) en 1 kleine acrogymnast (bovenpartner).

Samen laat je op muziek een oefening zien waarbij zowel dans, gymnastiek als acrobatiek bij elkaar komen. Bij R.G.V. Kwiek wordt op C, D en E niveau acrogym gegeven, dus zowel voor gymnasten die net beginnen als voor gymnasten die al meer ervaring hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.