ratten bij speeltuin in raalte noord

De gemeente Raalte is sinds eind maart bezig met het bestrijden van ratten in Raalte-Noord. Bij de speeltuin in de omgeving van het kanaal en basisschool De Vogelaar is al enig tijd sprake van overlast door ratten.

Rond het kanaal zitten altijd ratten. Door een gunstig leefklimaat zijn het er dit jaar veel meer dan andere jaren. De ratten gedijen goed in een omgeving waar beschutting (bodembedekkers en hoge begroeiing langs het kanaal), water en voldoende voedsel (vanuit de natuur en door mensen) is.

De gemeente heeft voerbakken met gif geplaatst en een aantal plantvakken met heesters is geruimd. Vorige maand hebben is de bestrijding na klachten van diverse omwonenden uitgebreid. Er zijn meer bakken geplaatst en er is contact gezocht met experts om de bestrijding zo optimaal mogelijk aan te pakken. Het waterschap heeft de oever van het kanaal gemaaid en de gemeente heeft omwonenden en de school geïnformeerd over de maatregelen die we hebben genomen.

De gemeente vraagt omwonenden te helpen in de strijd tegen de ratten. Voor het slagen van de bestrijding is het van belang dat er geen etensresten in het bestrijdingsgebied liggen. De ratten zijn zo voor voer alleen aangewezen op de bakken die neergezet zijn.

De gemeente vraagt om geen eenden te voeren, afval in de container te gooien en voer voor huisdieren in dichte bakken te bewaren. De bakken met voer voor de ratten bevatten gif, dus blijf daar vanaf en zorg ervoor dat kinderen uit de buurt van die bakken blijven. Verder is hygiëne van belang. Dus niet eten of drinken tijdens het spelen en na het spelen goed de handen wassen.

Ook raadt de gemeente af om te zwemmen in sloten en kanalen die niet gecontroleerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.