raadslid misha stapt uit sp fractie

Toen een brief die hij aan de burgemeester schreef door zijn partij werd ingetrokken, was de maat voor Misha vol. Misha schreef een brief aan Zoon over de, in zijn ogen, scheve verhoudingen tussen Heino en Raalte, ten tijde van de Tippe-besluitvorming. “Ik schreef een brief waarin ik aangaf dat ik de solidariteit en eenheid binnen de gemeente miste. Die brief schreef ik als burger, niet als raadslid. Die vrijheid heb ik toch? Ik kreeg vervolgens een mailtje van Ellen van den Berg, de partijvoorzitter van SP Raalte, dat ze niet blij met de brief was. Daarna trokken ze de brief in.”

“Toen ik begon, was de SP in onze gemeente meer bezig met machtsspelletjes dan met de problemen van de mensen op te lossen. Deze machtsspelletjes gaan nog steeds door. Het woord wij is ver te zoeken,” stelt het afzwaaiende raadslid. “Ik loop al anderhalf jaar tegen dit probleem aan.”

Daarnaast voelt Misha zich als allochtoon veel te veel gecontroleerd. “Alles wat ik doe of wil zeggen moet gecontroleerd worden door 2 of 3 mensen.” Misha komt met voorbeelden: “Ik was het niet eens met de aangifte van fractievoorzitter Harry van Kampen tegen de eigenaar van de Flierefluiter na zijn brief. Toen er actie gevoerd werd bij het C1000-distributiecentrum wilde ik er heen, dat mocht niet. Zo kan ik niet werken. Wat mij ook opvalt en erg tegenvalt, is hoe er gepraat wordt met een autochtoon. Zo wordt niet er niet gepraat met mij als allochtoon.”

Collega’s hebben hem er opgewezen met opmerkingen als: ‘jij wordt behandeld als een klein kind’ of ‘zo heb je geen vrijheid van meningsuiting als raadlid’ en ‘elke scheet van jou wordt gecontroleerd’. “

“Ik zie op TV dat veel leden van de PVV opstappen en de reden daarvan is dat ze geen vrijheid van meningsuiting hebben. Ik vraag mij dan af wat het verschil met de SP is.”

Misha vat samen: “Op 13 januari 2011 heb ik beloofd ik mijn steentje voor Raalte en de Raaltenaren bij zou dragen. SP Raalte heeft 62 leden, Raalte 37.000 inwoners.” Tegen zijn oud-partijgenoten heeft Misha gezegd dat hij niet wil dat ze telefonisch contact met hem zoeken, om zo de rust van de vakantie voor zijn kinderen te garanderen.

Als het aan Misha ligt blijft hij wel lid van de landelijke SP: “Als het kan en mag. Ik heb met Roemer eens een biertje gedronken, ik heb toen zelfs kritiek op hem geuit. Toen zei ik hem dat ik het niet eens was met hun standpunt over ritueel slachten, vertelde hij me dat er in de fractie ook onenigheid over bestond. De mening van de meerderheid werd het fractiestandpunt. En vervolgens zei hij dat hij het waardeerde dat ik hem vertelde dat ik het er niet mee eens was.”

Misha benadrukt dat hij niet opstapt om de afdrachtregeling die bij de SP geldt.De socialisten dragen namelijk een deel van hun verworven politieke inkomsten af aan de partijkas. “Het bedrag dat ik meer krijg, gaat naar kinderen en armoedebestrijding in mijn gemeente.”

Misha wil verder onder de partijnaam ‘1 voor allen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.