pronkstukken van de rommelmarkt

Broekland maakt zich op voor de Uitmarkt. De eerste rommel is van zolder gehaald, uitgezocht en afgestoft. Ruim honderd standhouders hebben zich inmiddels aangemeld. Op zaterdag 28 juli slingeren de kraampjes als een lint door het versierde dorp tijdens de jaarlijkse kermis.

In Broekland is plaats genoeg. Meestal zijn er zo’n 130 standhouders, dus de organisatie heeft nog een paar plekken over. Aanmelden kan via broeklanderfeest.nl. De grondplekken zijn gratis, een kraam huren kost 25 euro. Dan krijg je koffie en een broodje toe.

Berber Bouwhuis en Mireille Groot Koerkamp, de twee organisatoren van de Uitmarkt, zijn echte rommelmarktfans. Wat is er nou zo leuk aan de rommelmarkt? Berber: “Ik vind het snuffelen zo leuk. Nee, eigenlijk het vinden. Dat je echt iets heel leuks vindt. Voor weinig natuurlijk. En dat je daar jaren later nog steeds blij mee bent.” Mireille vult aan: “In Broekland vind je ook nog echt rommel die van zolders komt. Veel Broeklanders staan zelf met een kraampje voor de deur. Dan sta je weer ergens koffie te drinken of krijg je een kop soep. Meestal duurt het wel een paar uur voor je helemaal rond bent.”

Mireille nam vorig jaar dan ook een bolderkar mee. Aan het eind van de ronde zat die bomvol. Berber: “Kijk, dit zijn onze pronkstukken van de Broeklandse rommelmarkt. Deze paraplu neem ik altijd mee. Ik krijg daar altijd opmerkingen over.” Mireille’s pronkstuk is een servies. “Heb ik jaren geleden voor een prikkie gekocht en veel gebruikt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.